Много бургаски двойки ще отбележат деня на влюбените. Повечето от

...
Много бургаски двойки ще отбележат деня на влюбените. Повечето от
Коментари Харесай

Кое е най-голямото доказателство за любов в Бургас?

Много бургаски двойки ще отбележат деня на влюбените. Повечето от тях залагат на класическото празнуване с цветя, посещаване в ресторант и дарове. В града не липсват сходни развлечения. Предвидливите от дълго време са запазили места в заведенията за хранене, в които с изключение на добра храна има тематични празненства, известни реализатори, сантиментална конюнктура и други занимания. Подготовката за празника е към своя край, по повод запазването тук-там в елитни заведения. Повечето от тях към този момент са напълно заети.

Цветята си остават най-достъпният и публикуван метод да се изразят усеща на Св. Валентин. Репортерска инспекция на Actualno.com сподели, че розите са най-голямото доказателство за обич . Над 10 години Калинка Гeнчева продава цветя и има наблюдения какво се купува за по този начин наречените " женски празници ". “Като цяло, желанието на хората да купуват цветя e намаляло. Не зная дали се дължи на неналичието на пари, само че е реалност. Разбира се, по празниците потреблението се усилва. Аз заобикалям да поучавам клиентите какви цветя да купуват и не мисля, че то би трябвало да е съобразено с възрастта на дамата или нещо друго . Желанието да подариш цвете е значимото. Една наклонност, която не се трансформира във времето е пазаруването на рози и то червени. Особено за Св. Валентин, мъжете търсят червени рози “.
По мотив Св. Валентин обаче, постоянно е имало дискусия. Въпростът, кой какво чества - любовта или виното, е част от полемиката. Българската православна черква също има отношение по въпроса. Actualno.com запита отец Петър от храма „ Св. Кирил и Методий “ какво би трябвало да знаят младежите за този ден. „ На 14 февруари църквата уважава Успение на св. Кирил Славянобългарски, а на 10 февруари отбелязахме денят на Св. мъченица Валентина. Така че, при нас няма ден на влюбените, тъй като св. Валентин е католически празник, който няма нищо общо с православието. Той се трансформира в един всемирски празник и по тази причина ние не го честваме “.

Изборът обаче си остава самостоятелен. Преди няколко дни пред цветарски магазин в Бургас беше подложен надпис, който задава въпроса – би трябвало ли да има ден за любовта? Може би, в случай че всеки си отговори на този въпрос, ще разбере, че няма потребност от дискусия, изключително във връзка с празниците. Свободният избор е най-хубавото решение, а да устоиш на любовта и розите, доста пъти е невероятно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР