Много български потребители на популярна стрийминг платформа са се оплакали,

...
Много български потребители на популярна стрийминг платформа са се оплакали,
Коментари Харесай

Със среднощен СМС ви крадат за секунди данните

Много български консуматори на известна стрийминг платформа са се оплакали, че през последните дни в дребните часове на денонощието са получили есемеси от номер InfoSMS, съобщи.

SMS-ът, който сякаш бил от Нетфликс, гласял следното: “Potv’rdete dannite si v ramkite na 24 chasa, predi akaunt’t vi da b’de ogranichen ”. Неграмотно написаното известие било последвано от линк.

След като въпросният линк се последва, води към страница, която е тъкмо копие на известната стрийминг платформа. Тук идвал и моментът, в който измамниците желали въвеждане на имейл или телефонен номер, както и ключова дума. За новата машинация ни алармираха фенове на bTV.

При следене на линка в известна платформа за инспекция на URL адреси излизат два източника – един от Франция и един от Русия. От съответният IP адрес излизат още забавни линкове, като такива свързани с известна в България платформа за банкиране, световноизвестна медия, уебсайт за онлайн диалози, стрийминг платформата за музика и доста други.

На формалния уеб страница на стрийминг платформата намираме техните инструкции за какви офанзиви от тяхно име би трябвало да се внимава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР