ММА боецът Колин Колев, който стои зад “обира на века,

...
ММА боецът Колин Колев, който стои зад “обира на века,
Коментари Харесай

ММА боецът Колин Колев бил съдружник на наркобоса Джуката преди да обере инкасото за 5 млн.

ММА боецът Колин Колев, който стои зад “обира на века ”, е бил задържан във Виетнам. Освен това той е бил съучастник на наркобоса от близкото минало Виктор Боцев-Джуката.

Колев бе арестуван малко преди Коледа, а апелативният съд го остави за непрекъснато в ареста в четвъртък.

През 2022 година ММА боецът, Михаил Павлов-Мишо Коня и Иван Ценков-Иван Турчина са маскираните бандити отмъкват 5,3 млн. лева от инкасо автомобил “Ринг Мол ” в София. Те излизат от коли с украински номера и насочват оръжието си против двамата охранители и изнасят касетките с парите. По-късно колите им са открити запалени.

Престъплението е разкрито година по-късно, откакто показания дава очевидец с загадка идентичност

Лично Колин Колев му предложил да взе участие в обира на инкасо автомобила, само че той отказал. Обвинен е и Мишо Коня, само че той е в пандиза за различен грабеж. Ицо Турчина е разгласен за търсене. И тримата са с богати престъпни досиета, само че най-любопитен е Колев.

Няколко месеца преди да бъде задържан за обира, е арестуван поради огромна пратка опиати, хваната в София, научи “24 часа ”. Коко, както го назовават приятелите му, е хванат зад кормилото на непозната кола, в която криминалистите намират килограми висококачествена марихуана. Скоро по-късно е освободен, до момента в който следствието тече. До 20 декември, когато е задържан за “обира на века ”.

Колин Колев става прочут през 2013 година първо в спортните среди, и по-точно в ММА боевете

Тогава, едвам навършил 25 година, се подрежда измежду най-хубавите в бойните изкуства. След две следващи загуби на профиринга се отхвърля от спорта. Влиза в незаконния свят, където ММА бойците се употребяват за поръчкови побои.

През 2016 година Колев към този момент е във Виетнам. Заминава с приятеля си Димитър Христов. През април същата година околните му губят връзка с него. Не дава отговор на телефона си. Тогава те стартират да търсят информация и научават, че Колев и Христов са задържани от полицията в Хо Ши Мин поради скимиращо устройство за източване на банкови карти. По това време доста някогашни автокрадци и наркодилъри се насочват към този бизнес. Участват в интернационалните банди, които първо копират данните от картите на заможни клиенти в търговски центрове, по-късно се изготвят дубликати, а парите се теглят от банкомати в други страни. Освен Колев във Виетнам и изключително в Индия са задържани десетки други българи за същото закононарушение.

Колев и Христов бързо са наказани на 5 и на 7 година затвор

Местата за отнемане от независимост във Виетнам са едни от най-жестоките съгласно редица изследвания на правозащитни организации в света. И Колев едвам устоя времето в килията. Още след ареста сестрата и майката на ММА боеца почнали да търсят институциите у нас, с цел да го спасят. Колин им писал писма, в които споделя за пъкъла зад решетките. Крайниците му изтръпвали, губил схващане, чувствал болки в региона на сърцето и белия дроб. Получавал гърчове и повръщал. Не можел да диша, отказвал да работи, а наздирателите не му давали храна. Тогава е на 30 година

Сестра му отпътувала за Виетнам. За късата им среща той се оплаква, че за последно са го държали вързан 6 денонощия, тъй като съгласно администрацията на пандиза симулирал заболявания, с цел да не работи. Отказвали му и лекуване. Когато въпреки всичко го водили при лекар, го оставяли да лежи на пода и да чака.

Следват няколко молби да го върнат в България с цел да доизлежи присъдата си у нас

Властите на Виетнам разрешават чак през август 2019 година, тъй като сред страните няма контракт за трансфер на пандизчии. Тогава екип на Министерството на правораздаването пътува до Виетнам, с цел да прибере Колев и Христов. От известие на Министерството на публичната сигурност през 2019 година излиза наяве, че виетнамците са поискали двамата да лежат в затвор с удобни условия и да се съблюдават правата им.

Така те са настанени в Софийския затвор, който е петзвезден хотел спрямо изискванията във Виетнам. Скоро по-късно Колин Колев подава молба до съда да го пуснат предварително, което става при започване на 2020 година Той обаче още веднъж се връща към незаконния поминък. Първо го хващат с дрога, а по-късно проговаря и тайният очевидец за обира.

За малко след пандиза Колев прави опит и за законен бизнес, само че компаниите му по този начин и не стартират действителна активност

Една от тях е с наркобоса от близкото минало Виктор Боцев-Джуката. Преди десетина години той и брат му Габриел Боцев-Жабата бяха измежду настоящите столични бандити. Два пъти ги арестуваха поради дрога дружно с хората им. Джуката беше търсен дълго време и се криеше в Сърбия. Наскоро е излежал първата си присъда у нас от 7 година затвор, а против него и брат му има и висящо дело в Софийския градски съд.

Източник: 24 часа 

Още четете в категорията Крими&Темида

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР