Младото поколение има по-нисък интелект от своите родители, сочи проучване

...
Младото поколение има по-нисък интелект от своите родители, сочи проучване
Коментари Харесай

Младото поколение е по-глупаво от родителите си

Младото потомство има по-нисък разсъдък от своите родители, сочи изследване на норвежки учени, написа хърватския Ютарни лист.

В продължение на десетилетия се наблюдаваше резистентен растеж на коефициента на просветеност на всяко последващо потомство , като да вземем за пример междинните индикатори на хората през 50-те години са били доста по-ниски от тези на хората през 80-те години.

Явлението е познато като " Ефектът на Флин " и е кръстено на новозеландския откривател, който систематизирал данните за интелекта на поколенията. През 90-те години на двадесети век, обаче, наклонността за обърнала и новите генерации в развитите страни почнали да " оглупяват ".

Тенденцията била открита за първи път от учени в Норвегия, които изследвали резултатите от тестванията за просветеност на постъпилите в армията сред 1950 и 2002 година Данните от ХХ век съвпадали с Ефекта на Флин, само че от средата на 90-те настъпила смяна и коефициентът на просветеност почнал да спада.

Учените потърсили още информация и видели, че " оглупяването " е налице и при постъпилите в армията в Дания и Англия.-->

Според проучване на феномена, междинният коефициент на просветеност при 14-годишните британци е понижен с 2% от 1980 до 2008 година Едно от радикалните пояснения за аргументите е, че идващите в Европа имигранти са с по-нисък коефициент на просветеност и смъкват общото равнище , твърди ученът Ричард Лин , прочут с спорните си теории.

Изследването на данните от Брент Братсберг и Оле Рогеберг не удостоверило " мигрантската доктрина ". Дори деца от едно и също семейство, при които има най-малко 10 години разлика, показвали новата наклонност, като по-малкото дете имало по-нисък коефициент на просветеност.

Интелектът на младите спадал с по два пункта всеки 10 години, като имиграцията и генетиката не давали отражение.

Учените изследвали и отхвърлили всички разновидности, като опцията повече деца да се раждат в фамилии с по-ниско интелигентни родители. Те заключават, че средата, в която живее човек, е в най-голяма степен определяща за построяването на интелекта му, а в днешното общество има нещо, което пречи на децата да се развиват.

Все още обаче не намерено какво е то.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР