Младият талант на Барселона Ансу Фати вече може да играе

Младият талант на Барселона Ансу Фати вече може да играе ...

Ансу Фати вече може да играе за Испания.

Младият талант на Барселона Ансу Фати вече може да играе за националните отбори на Испания, съобщават местните медии. Според тях днес в Испанската футболна федерация е дошло официално позволение от ФИФА играчът да играе за страната.

Както е известно, 16-годишният нападател получи испанско гражданство на 20 септември, но досега не можеше да бъде викан от националните селекционери заради дребни административни пречки, които обаче вече са преодолени. Въпреки това, роденият в Гвинея-Бисау футболист не попадна във вчерашния списък на Испания за започващото скоро Световно първенство до 17 години. Като причина беше посочено, че той ще бъде използван в по-големите възрастови категории. Смята се, че Ансу Фати ще бъде сред повиканите в младежкия отбор на Испания до 21 години за мачовете му през ноември, като при редовни изяви за първия състав на Барселона не е изключено още следващия месец да бъде включен дори в мъжката формация на “Ла Фурия Роха”.
[@Alfremartinezz ] | Official, FIFA have informed RFEF that Ansu Fati from today can play for the Spanish NT. pic.twitter.com/h3aWNy1kji
— BarçaTimes (@BarcaTimes) 10 октомври 2019 г.

Източник: sportal.bg