Младите спортни таланти на Русе, Бургас и Варна си тръгнаха

...
Младите спортни таланти на Русе, Бургас и Варна си тръгнаха
Коментари Харесай

Русе, Бургас и Варна с най-много медали от феста в Албена

Младите спортни гении на Русе, Бургас и Варна си потеглиха с най-вече оценки от приключилия през днешния ден в курортен комплекс Албена Олимпийски юношески летен фестивал.

Форумът се провежда от Български олимпийски комитет за 13-а поредна година и в него това лято участваха 412 млади гении, родени сред 2002 и 2006 година

С две трофеи се отличи плувкинята от Варна Росина Тодорова, която сграбчи златото на 100 м свободен жанр и на 100 м тил.

Варненци преобладаваха и в плажния волейбол, във финала при девойките Дарина Киндова и Мария Игнатова надвиха над Анония Николова и София Гаврилова с 21:18, 21:18 т., а в мача за купата при юношите Кристиян Димитров и Георги Бинев победиха двойката Кристиян Станев/Симеон Разсолков с 21:14, 21:14 т.

Много оспорвано минаха срещите в баскетбола 3х3. При девойките Дунав Русе заслужи златото, откакто във финала надви над Черно море Одесос с 10:5 т., със същия резултат при юношите Черно море Тича се наложи в последния дуел от шампионата над Варна 1.

Пълно предимство в конкуренцията по тенис на маса записаха девойките на Две могили, окупирали първите три места в крайното класиране. При юношите Ерен Бекир завоюва следващата купа в богата откъм юношески оценки витрина на Семеен кодекс Стоянстрой Пловдив.

Във футбола първенци станаха играчите на Шумен, записали три победи: против Дунав и Спартак с по 2:1 и против новобранеца Одесос с 5:1. Среброто бе за Дунав, а бронзът за отбора на Шумен.

Изключително оспорвано минаха конкуренциите в бадминтона, където при юношите на двойки победи тандемът Александър Цицелков от БК Ал. Янева-НСА София и Стефан Заиров от БК Арда Кърджали, а при девойките
купата сграбчиха Калояна Налбантова от Виктори БК София и Мария Бояджиева от Семеен кодекс Бадминтон Русе.

В атлетическия крос по алеите на курортен комплекс Албена най-добре се показаха бегачите от СКЛА Шун Шумен, СКЛА Чери Варна и СКЛА Нови Нови пазар, СКЛА Левски София и СКЛА Дунав Русе.

На тържественото закриване участниците бяха поздравени от Анатоли Илиев – дълготраен уредник на фестивала, който благодари за прочувствените мигове по спортните арени и пожела доста здраве и радостна почивка на всички. Призьорите бяха наградени още от Денис Тахиров – представител на Албена Ад, Ани Монева – треньорка по плуване, Тихомир Стоянов – заслужил активист на баскетбола и други Надпреварите се състояха в първокласните и чудесно готови спортни арени на комплекса, който през предходната година стана първият в историята, почетен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с купата „ Европейски курорт на спорта “. Това лято надпреварите бяха в 7 типа спорт, като за първи път имаше шампионати по бадминтон.

По традиция фестивалът на БОК е под мотото " Да открием олимпийските очаквания на България “. От основаването си до момента тези надпревари са били първо съществено тестване за доста български спортни очаквания, по-късно утвърдили се в националните тимове, взели участие в юношески олимпийски игри, а част от тях към този момент и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да способства за популяризирането на главните идеали, правила и полезности на олимпизма и разпространението им измежду младото потомство, както и да
даде опция за изява на младите спортни гении.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР