Младите спортни надежди на България - световната и европейска шампионка

...
Младите спортни надежди на България - световната и европейска шампионка
Коментари Харесай

Български шампиони с открита тренировка за деца на плажа в Камчия

Младите спортни очаквания на България - международната и европейска шампионка по бокс в кат. до 54 кг. - Станимира Петрова, олимпийският и повторен европейски първенец Петър Лесов, бронзовата медалистка по битка от Рио де Жанейро 2016 Елица Янкова, националът по джудо в категория до 66 кг. Божидар Темелков, актуалният бронзов медалист от шампионата на планетата по бокс в категория до 91 кг. Радослав Панталеев, както и първенецът по бокс Даниел Асенов - Тайсъна, " златното момиче " Рени Камберова и интернационалният занаятчия по шахмат Цвета Галунова направиха неповторима кръгова подготовка на младежи на плажа край спортния комплекс Камчия. В него по традиция упражняват спортните звезди на България. Организатори са Асоциация " Докосни дъгата " и СОК " Камчия ".
Плажната самодейност включваше открити уроци по шахмат, художествена гимнастика, битка, бокс и джудо. В неповторимата по рода си подготовка, следвана от грандиозно празненство на плажа, се включиха ученици на волейболната академия " Стойчев-Казийски " под управлението на основния треньор на школата Велизар Пашов.
" Нашите спортисти не престават да се готвят за олимпиадата, която ще се състои другата година. Аз съм един от щастливците от поколението спортисти от 80-те години, които тази година честваха 40-годишен празник. Искам да пожелая на нашите спортисти доста по-големи триумфи от тези, които ние сме постигнали ", сподели олимпийският и повторен европейски първенец, а в този момент сегашен треньор по бокс Петър Лесов.
" Шахматът е игра, която е цялост от просвета, игра и спорт. Като спорт той ни учи да бъдем работливи и да се борим, да бъдем упорити и отдадени. Като изкуство той предизвика нашето творчество и досетливост, а като просвета предизвика нашите познания и умения да учим и да се трудим ", сподели интернационалният занаятчия по шахмат Цвета Галунова.
" Надявам се точно ние да сме посланиците против експанзията измежду младежите. Призовава всички младежи: спортувайте, изразходвайте си отрицателната сила в залите, тъй като България има потребност от фрагменти, и съм сигурен, че точно вие сте бъдещето на България ", прикани националът по джудо в кат. До 66 кг. Божидар Темелков.
" Боксът е спорт, който ме е построил като персона, научил ме е на дисциплинираност и хладнокръвие ", сподели бронзовият медалист от шампионата на планетата по бокс в категория до 91 кг.Радослав Панталеев.
Проявата е и част от акцията, съпътстваща реализацията на плана на асоциация " Докосни дъгата " и Министерството на младежта и спорта - " Младите хора - Бъдещето на България - в деяние ", който се извършва по Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта.
" Целта на това мероприятие е да кажем на децата, които не са единствено посетители онлайн в Камчия, само че и посредством най-новите онлайн технологии, за тези младежи, които са постигнали значителен триумф в живота си, и се веселя, че тук има необикновено добра обмяна на опит сред младите ни спортни звезди, и децата ", заяви шефът на СОК " Камчия " Николай Николов.
Асоциация " Докосни дъгата " и летните й начинания се организират за пета поредна година взаимно със СОК " Камчия ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР