Младите китайски милиардери управляват богатство от над 223 милиарда долара

...
Младите китайски милиардери управляват богатство от над 223 милиарда долара
Коментари Харесай

Те са от Китай, под 40 години са и са милиардери: Младите супербогаташи на страната

Младите китайски милиардери ръководят благосъстояние от над 223 милиарда $ към 2020 година, откакто тяхното чисто положение набъбна без значение от тежката обстановка, в която се намира международната стопанска система. Азиатската страна има 60 милиардера под 40-годишна възраст, като 14 от тях са съумели да влязат в този влиятелен клуб точно през тази година.

От CNBC описват за най-заможните от тях в ранглиста на база на данни от листата Huran Rich List. Ето кои са те:

1. Ян Хуян и фамилията ѝ, 39 години, Country Garden

Нетно положение: $33,1 милиарда
 Снимка 332664
Източник:

Ян Хуян е освен преди всичко измежду богатите милиардери в Китай, само че и най-богатата жена в Азия. Тя е мажоритарен притежател на компанията Country Garden, която се занимава със строителство и парцели. Дружеството е учредено от татко ѝ през 1992 година. Само през 2020 година нейното чисто благосъстояние се е изкачило с 29%.

2. Сетиен Чан, 27 години, JD.com

Нетно положение: $23,5 милиарда

Богатството на Сетиен Чан и нейния 41-годишен брачен партньор Чъндан Лу е повишено със 111% до 23,5 милиарда $ през 2020 година главно с помощта на рекордния напредък на компанията им за онлайн търговия JD.com. На 24 години Чан става най-младата жена милиардер в Китай, откакто се омъжва за Лу.

3. Хао Йен, 34 години, Pacific Construction

Нетно благосъстояние: $21,3 милиарда

Хао Йен е ръководител на основаната в Съдзян строителна компания Pacific Construction Group. Баща му е ДжиаХи Йен е неин създател и основен изпълнителен шеф.

4. Иминг Чан, 37 години, ByteDance

Нетно благосъстояние: $16,2 милиарда

37-годишният Чан е съосновател и основен изпълнителен шеф на китайската интернет компания ByteDance и основател на платформата за шерване на видеа TikTok. Последната съумя да изпревари Instagram и се трансформира в най-предпочитаната обществена мрежа за американските младежи след Snapchat.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР