Младите художници от Школата по изобразителни изкуства към Общинския детски

...
Младите художници от Школата по изобразителни изкуства към Общинския детски
Коментари Харесай

Млади русенски художници се изявиха успешно на международен конкурс в Португалия

Младите художници от Школата по изобразителни изкуства към Общинския детски център за просвета и изкуство – Русе с началник Маргарита Хрисандова се включиха в 23-ата Международна среща за юношеско изобразително изкуство „ Evora 2023 “. Форумът бе извършен в град Евора, Португалия, като бе публикуван и отпечатан азбучник на състезанието с участващите произведения.

Младите гении имаха креативната независимост да рисуват птици от семейство Anatidae /патици, гъски, лебеди и др./, като техниките бяха избираеми. Жури, от изявени художници дефинира наградените участници. От Школата по изобразителни изкуства това са Асена Арифова, Виктор Петров и Светлозара Пенчева, които са отличени с Първа премия - диплом „ Златен клас за заслуги “. Втора премия - „ Сребърен клас за заслуги “, получиха Габриела Иванова, Петя Димитрова, Теа Трендафилова и Хелин Сюлейманова. Художничката Маргарита Хрисандова получи диплом за присъединяване на началник на доста надарена група.

Конкурсът има за цел срещата на разнообразни култури, поддържане на артдиалога, насърчаване на културния напредък на Евора и пробуждането и развиването на артистичните качества у децата и младежите от разнообразни страни по света.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР