Младите хора ще бъдат едва 2/3 от тези, които ще

...
Младите хора ще бъдат едва 2/3 от тези, които ще
Коментари Харесай

Не малкото деца, а липсата на родители е проблем за Красимир Вълчев

Младите хора ще бъдат едвам 2/3 от тези, които ще излизат в пенсионна възраст през идващите десетилетия. Няма по какъв начин страната да не може да направи по този начин, че да вкара децата в учебно заведение, само че това е единственото, което просветителната система може да направи. Това изясни министърът на образованието Красимир Вълчев на кръгла маса за ограниченията за разцвет на стопанската система.

Не е главната причина това, че родителите имат малко деца, а това, че няма родители, те са емигрирали , разяснява Вълчев във връзка с фактора демографска рецесия, влияещ на стопанската система.

Има повишен демографски дял на децата, в чиито фамилии липсват основни компетентности и отношение към образованието.

" Законът за предучилишното и учебното обучение закъсня, само че даде причина да започват редица промени ", счита Вълчев.

Компетентният метод, по думите на министъра, е дал опция да предизвика мисленето, свързването на познания и проблематизирането.

" Учителите са главният фактор в класната стая и няма да бъдат сменени от роботи " , подсигурява Вълчев. Според него учителските заплати би трябвало да са доста по-високи от междинната заплата за страната.

Вълчев регистрира положително взаимоотношение сред образованието и работодателските организации.

" Пазарът на труда и пазарът на образованието разполагат с разнообразни принадлежности, където МОН насочва старания, с цел да ги сплоти ", означи той.

Според министъра науката би трябвало да бъде трансформирана в публично богатство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР