Младите хора се събират благодарение на Тийноватор - програма за

...
Младите хора се събират благодарение на Тийноватор - програма за
Коментари Харесай

Русенски ученици създадоха биоразградима опаковка със семена

Младите хора се събират с помощта на Тийноватор - стратегия за основаване на стартъп клубове в българските учебни заведения. Тя сплотява към този момент близо 650 възпитаници от 33 български града. В нея ментори-предприемачи оказват помощ на възпитаници да започват личен бизнес. Тийноватор е основан на учене посредством процедура и е фокусиран върху стимулиране на изобретателното мислене на учениците. В края на образователната година екипите показват първите си стартъп компании пред жури от вложители и това е техният старт в света на бизнеса.

Отборът на Русе се състои от петима възпитаници - Вихра Македонска от СУПНЕ “Фридрих Шилер ”, Габриела Шанкулова, Ерин Сабриева, Марк Иванов и Рая Маркова от МГ “Баба Тонка ”, а техни ментори са Венцислава Николова - началник на Център за познание в Еконт и Теодора Георгиева- управител Човешки запаси в InMusic.

Неотдавна те показаха концепцията си за SeedIt - биоразградима опаковка със наличие на семена, която можеш да засадиш, откакто използваш пакетирания в нея артикул.Прототипи на опаковката и бизнес проект бяха показани на финалното съревнование Тийноватор в София.

Чуйте повече от диалога с Теодора Георгиева и Рая Маркова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР