Млади шофьори скочиха срещу идеята на министър Демерджиев за скорост

...
Млади шофьори скочиха срещу идеята на министър Демерджиев за скорост
Коментари Харесай

Идва ли скандал? Шофьори скочиха на Демерджиев

Млади водачи скочиха против концепцията на министър Демерджиев за скорост от 30 км в час в градовете.

Поредни хрумвания за промени в законите, които са свързани с пътната сигурност се обсъждаха тази седмица.
-->
Едно от предложенията е в част от градовете скоростта да бъде понижена на 30 км/ч. Също по този начин, младите водачи да имат компаньон. За какво още упорства вътрешният министър и по какъв начин се одобряват тези оферти ревизира Биляна Борисова.

На Яна Кирилова от Монтана й следва да получи шофьорска брошура. Като млад лидер към този момент има усещания зад кормилото.

„ Много водачи не мислят рационално и карат доста бързо в днешни дни. Трябва да се съблюдават повече рестриктивните мерки и може би да се постановат повече санкции ”, сподели Яна.

Според нея ограничаване от 30 км/ч в градовете не е добра концепция и няма да се съблюдава.„ Може би е прекомерно постепенно. Шофьорите ще се изнервят. Всеки би трябвало да има глава на раменете и да мисли рационално “, споделя момичето.

За автоинструктора Владимир Илиев, който е с 40 години трудов стаж, намаляването на скоростта няма да реши проблемите с пътната сигурност. Адмирира обаче да има ограничения за младите водачи.

„ Поне за една година да се наложат някакви ограничавания на младите водачи, до момента в който придобият опит ”, сподели Илиев.

Според него контролът на пътя би трябвало да е там, където има заплаха от пътни катастрофи, а не там, където единствено да се цялостни държавната хазна. И припомня, че най-важното е да пазим себе си и другите на пътното платно, написа Глас.бг.. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР