Млади мъже оцеляха по чудо от капана на зимния Калоферски

...
Млади мъже оцеляха по чудо от капана на зимния Калоферски
Коментари Харесай

Глутница вълци изплаши туристи край Калофер

Млади мъже оцеляха по знамение от клопката на зимния Калоферски Балкан, те претърпяха необикновено премеждие, в което срещнаха вълци, паднаха в бездна, зъзнаха няколко часа  в река. Екшънът като на кино се разигра в нощта в  неделя против понеделник, описа marica.bg. 

Двамата другари, на 25 и на 26 години, потеглили от Калофер  към връх Ботев в неделя към обяд. В мъгла, влага  и вятър те се движили по зимната пътека към старопланинския отличник.

Успели да стигнат много високо в Балкана до изоставения трансформатор, който туристите, посещаващи този регион, познават като ориентир. Точно там обаче отсреща им се появили вълци. Мъжете се уплашили и хукнали по нанадолнището. За злощастие обаче паднали в един от улеите. Мокри до кости, там се изгубили.

Единият траял надолу и съумял да излезе. Ориентирал се по коловата маркировка и съумял да стигне до върха, след което подал сигнал на тел. 112. На спасителите съобщил телефония номер на приятеля си и ги насочил къде тъкмо да го търсят.

През това време обаче той траял да се движи надолу по реката, намерил комфортно място да излезе  и се озовал в местността Голяма Бъзовица. Премръзнал, подплашен от вълците и тъмнината, се качил на едно дърво. За всеки случай в ръката си стискал нож.

Там го намерили планинските спасители от Калоферския отряд. Помогнали му да слезе и го откарали до града.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР