Младежко биенале на изкуствата ще бъде сред основните събития за

...
Младежко биенале на изкуствата ще бъде сред основните събития за
Коментари Харесай

Бургас става част от инициативата за отбелязването на Европейската година на младежта

„ Младежко биенале на изкуствата " ще бъде измежду главните събития за отбелязването на Европейската година на младежта - 2022 година, избрана за такава от Европейския парламент.

Освен биеналето, Министерството на младежта и спорта, като народен координатор на самодейността, планува провеждането на многочислени прояви за отбелязване на Европейската година на младежта. Целта е младежите от европейската общественост да дадат своите хрумвания и в тях да се образува гражданска ангажираност към главните тематики за развиването на общността.

„ Младежкото биенале на изкуствата " е финансирано от Европейската комисия по Договор за безплатна финансова помощ № EAC-2022-0233 по план „ Европейска година на младежта, Национални координатори - България ", финансиран от Европейската комисия и със средства в границите на бюджета на Министерството на младежта и спорта.

Идеята ни е в три български града да се организира по едно събитие с креативна устременост, което да даде пространство на младежи на възраст 15-29 години да основат и показват своята артистична визия за дълготрайната Стратегия Европа 2050. Младите хора от цялата страна ще бъдат насърчавани да основават и показват креативен планове в три категории:

Визуални изкуства - снимка, живопис, графика, илюстрация, видео и др.;

Театрални изкуства - театър, спектакъл и литературни произведения;

Танцово и музикално изкуство.

Събитието, представящо креативните хрумвания на младите във тип на творби на изкуството, е планувано за град Бургас на сцената пред Морското казино на 01.10.2022 година (събота). Концепцията на събитието е младежи от цялата страна да показват своята визия под формата на картини, фотографии и други Освен да посетят изложбата от планове на млади създатели, младежите гости ще имат опция да се потопят в креативна среда като нарисуват своята картина с визия за Европа 2050 под управлението на художник експерт, който да ги направлява.

За задачата ще бъдат обезпечени 20 работни места със стативи, платна и всички нужни художествени материали за искащите, готовите картини ще бъдат в следствие изложени за продажба с напълно благотворителна устременост, а средствата ще бъдат употребявани за поощряване на млади гении на град Бургас.

На сцената ще се даде опция на млади гении от региона да се изявят пред своите връстници.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР