Младежкият национален тим на България спечели с 2:0 при визитата

...
Младежкият национален тим на България спечели с 2:0 при визитата
Коментари Харесай

Младежите ни победиха Молдова в европейска футболна квалификация

Младежкият народен отбор на България завоюва с 2:0 при визитата си на Молдова и стартира с победа в група Е на европейските квалификации за шампионата на Стария континент през 2023 година в Грузия и Румъния. Мартин Минчев (52) и Митко Митков (75) вкараха головете за триумфа на младите " лъвчета ".

Още в 3-ата минута пред Илия Груев се откри опция да шутира към противниковата врата, само че топката мина около гредата. Шест минути по-късно напречната греда избави " лъвчетата " след удар на Мотипан от далечна отдалеченост. Топката падна пред голлинията на вратата зад Светослав Вуцов, след което беше изчистена от бранителите.

В 18-ата минута още веднъж Груев шутира неопределено в навън, а в 29-ата минута Вуцов се намеси уверено след подъл рикошет при осъществяване на директен свободен удар. До края на първата част нямаше други забавни положения.

Седем минути след почивката футболистът на Спарта (Прага) Мартин Минчев беше най-съобразителен в наказателното поле след центриране от корнер и се разписа с глава от няколко метра за 0:1. Вратарят на домакините Смаленеа се намеси, само че топката към този момент беше минала голлинията с цялостния си размер.

В 68-ата минута Вуцов хвана топката след удар на Щефан от далечна отдалеченост. В 75-ата минута пък " лъвчетата " удвоиха задатъка си с хубав гол на Митко Митков от директен свободен удар. Малко преди края Мартин Минчев се опита да трансферира вратаря с удар от придвижване, само че не съумя да осъществя нов гол и резултатът остана неизменен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР