Младежкият национал на България Иван Спиров е второто ново попълнение

...
Младежкият национал на България Иван Спиров е второто ново попълнение
Коментари Харесай

Официално: Баскетболният ЦСКА с второ лятно попълнение

Младежкият национал на България Иван Спиров е второто ново попълнение на баскетболния ЦСКА това лято, оповестиха публично от клуба.

Тежкото крило идва от варненския Черно море. Роден е през 2003 година във Варна и е висок 202 сантиметра.

" Спиров е измежду водачите на младежкия народен тим и има голям капацитет за развиване. Шампион и притежател на Купата на България при юношите. Дебютира в Националната баскетболна лига (НБЛ) едвам 17-годишен с екипа на родния Черно море. Ненавършил 20 години към този момент има зад тила си три сезона и над 60 мача при експертите. През миналата акция приключва с 9 точки, 5 битки и 1 асистенция за приблизително 23 минути на терена. Той бе измежду тримата най-ефективни играчи в младежкия народен тим на България на Европейското състезание в дивизия Б в Скопие, като там вкарваше приблизително по 10 точки и печелеше 5 битки на мач ", пишат от лагера на " алените ".

" Наблюдавам развиването на Спиров от доста години и се веселя, че направи тази смела стъпка да се причисли към ЦСКА ", сподели наставникът на ЦСКА Росен Барчовски.

" Той е извънредно атлетичен и упорит играч, който има нужните лидерски качества ", добави Барчовски.

Иван Спиров изрази удовлетворението си, че се причислява към клуб с високи цели и упоритости.

" За първи път се отстранявам от Варна и фамилията си. Това ще е огромно тестване за мен. Нямам самообладание да се изправя пред новите провокации ", разяснява Спиров.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР