Младежкият Червен кръст в Плевен и Центърът за работа с

...
Младежкият Червен кръст в Плевен и Центърът за работа с
Коментари Харесай

Младежкият Червен кръст организира лятно училище за първа помощ в Плевен

Младежкият Червен кръст в Плевен и Центърът за работа с деца в регионалния град провеждат този месец лятно учебно заведение за оказване на първа помощ на потърпевши. В него червенокръстците ще учат деца и възрастни по какъв начин да бъдат потребни на себе си и на останалите при незабавни обстановки, оповестиха от БМЧК - Плевен.
Часовете ще се организират в Центъра за работа с деца от 10,00 ч.
В образованието ще вземат участие доброволци от Българския Младежки Червен кръст. Те ще преподават на доктрина и ще демонстрират на процедура основите на първата долекарска помощ. Ще бъдат разигравани разнообразни бедствени обстановки, в които „ учениците “ ще усвояват умения за оказване на първа помощ. Занятията ще траят към час и половина.
Лятното учебно заведение стартира на 8 юли с тематиката „ Въведение в Първата помощ “. Занятията не престават през ден до 24 юли. Останалите тематики са:  
„ Психосоциална поддръжка “, „ Рани и кръвотечения “, „ Безсъзнание и потрес “, „ Реанимация и задавяне “, „ Фрактури, навяхване, изкълчване “, „ Състояния и пострадвания следствия от околната среда (изгаряне, измръзване и др.) “, „ Специфични положения и отравяния “.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР