Младежките национални отбори на България и Нидерландия завършиха 0:0 в

...
Младежките национални отбори на България и Нидерландия завършиха 0:0 в
Коментари Харесай

България имаше шанс за нещо историческо срещу Нидерландия

Младежките национални тимове на България и Нидерландия приключиха 0:0 в мач от квалификационна група Е за Евро 2023. " Лъвчетата " надиграха противника си, в чийто състав личаха имената на звездите Гравенберх, Зиркзее и Екеленкамп. Нашият тим изпусна куп положения, вратарят Дамян Христов също блесна с отлични намеси.

Двата тима влязоха внимателно в срещата и в началните минути играта се водеше най-вече в средата на терена. Първи до голова опция стигнаха гостите. В 7-ата минута рисков шут на Джошуа Зиркзее бе избит от стража на " лъвчетата " Дамян Христов, топката попадна в звездата на " лалетата " Гравенберх, само че ударът му мина над вратата. Три минути по-късно нова отлична изява на българския вратар не разреши на гостите да поведат. Този път Гравенберх откри Екеленкамп на границата на наказателното поле и той незабавно прати топката под гредата. Дамян Христов обаче внимаваше и мазета в корнер.

Отговорът на " лъвчетата " не закъсня. В 14-ата минута Силвестър Джаспър нахлу отдясно и с центриране по земя откри връхлитащия Филип Кръстев. От пет метра обаче той не съумя да преодолее вратаря Шерпен, който мазета в ъглов удар. Четири минути по-късно Джаспър с превъзходен финт си настройки топката на левия крайник в наказателното поле на гостите, само че ударът му се спря във външната страна на мрежата на " лалетата ". Отново нападателят на Хибърниън се озова на добра позиция в 21-ата минута. Галчев центрира към Филип Кръстев, който с глава продължи към Джаспър, който обаче се размина с топката и не съумя да нанесе удар от непосредствена непосредственост.

" Златен " късмет пропиля българският отбор в 32-ата минута, откакто Джаспър от вратарското поле с глава не уцели нидерландската врата. Валентин Антов отклони с глава към далечната греда центриране от корнер и това изненада гостите, които бяха не запомнили за Джаспър.

Принудителна промяна направи селекционерът на гостите Ервин ван де Лои в 35-ата минута. Рейс получи разтежение и отстъпи мястото си на терена на Тейлър. Именно резервата внесе напрежение пред нашата врата пет минути по-късно с рисково центриране. Дамян Христов съумя да избие топката пред главата на Екеленкамп, а Зиркзее сподели неакуратен мерник при добавката.

Секунди преди почивката най-активният в нашия отбор Джаспър още веднъж надигра бранителите на противника и шутира от дребен ъгъл, само че топката излезе в навън.

Второто полувреме стартира с игрови превес на гостите, които се настаниха в нашата половина, само че положителната игра в отбрана на " лъвчетета " не разреши вратарят Дамян Христов да бъде притесняван. Първи до удар стигнаха избраниците на Александър Димитров. В 51-ата минута Джаспър върна към Антов, който шутира без закъснение, само че ударът му бе блокиран. Две минути по-късно нова добра интервенция на Дамян Христов не разреши на Бакер да го изненада.

Първа промяна в 54-ата минута предприе Александър Димитров. Той извади от игра Джаспър и на негово място се появи Димитър Тонев.

Капитанът Валентин Антов можеше да открие резултата в 55-ата с подъл изстрел от отдалеченост, само че стражът на " лалетата " се разтегна и избави. Четири минути по-късно със ужасно двойно избавяне блесна и Дамян Христов. Най-напред той избави подъл удар на Тимбер, при който топката тупна пред него, а по-късно не разреши и на Редан да го преодолее. В 63-ата минута пък шансът бе на наша страна след удар с глава на Джошуа Зиркзее и топката излезе в навън.

Отново Дамян Христов бе в центъра на вниманието в 65-ата минута, когато се разтегна и мазета диагонален шут по земя на Тейлър.

Пет минути преди края капитанът Антов получи разбиране на прасеца и бе сменен от Владимир Николов. В игра се появи и Мартин Атанасов на мястото на Мартин Петков. Резервата Броби бе изтърван от защитата в 87-ата минута, само че с напъните на Галчев и съотборниците му заплахата бе предотвратена.

Минута преди края от българския лагер желаеха дузпа за нарушаване на Ван дер Берг против Димитър Тонев, само че реферът даде знак играта да продължи. Резервата в нашия отбор стигна първи до топката и бе избутан от нидерландеца, само че очевидно това не беше задоволително съображение за датския арбитър. В добавеното време страхотна опция пропиля Тонев, който бе открит с дълъг пас от Владимир Николов. Ударът му с глава обаче бе избит от нидерландския пазач.

Филип Кръстев можеше да стане воин довечера, само че не можа да вкара от близко самичък против вратаря. Той бе изведен чудесно от Кристиан Добрев, само че не съумя да преодолее Шерпен, а при добавката и Тонев не съумя. Секунди преди края Симеон Петров се извиси над всички след центриране от корнер. Шерпен обаче още веднъж не разреши да бъде преодолян и резервира точката за Нидерландия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР