Младежите, които били „пасивни пушачи“ по-дълго от един час дневно,

...
Младежите, които били „пасивни пушачи“ по-дълго от един час дневно,
Коментари Харесай

Вторичният дим от цигарите разболява децата


Младежите, които били „ пасивни пушачи “ по-дълго от един час на ден, са по-склонни да оповестяват за суха кашлица през нощта, неявяване от учебно заведение поради заболяване, дефицит на въздух, хрипове и други.

От години се изследват последствията за здравето от вторичното пушене и

се открива, че то може да е причина за ушни и белодробни инфекции и недоразвитите бели дробове на децата.

Изследователи от университета в Синсинати – University of Cincinnati с водещ създател на проучването доктор Ашли Мерианос, създали изследване на 7 300 деца на възраст сред 12 и 17 години без астма .

Те разкрили, че повече от 1/3 от младежите се намират наоколо до хора, които пушат минимум час дневно. Това включва времето у дома, на учебно заведение, в колата и навън.

Според Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати 9,6 милиона подрастващи са изложени на дима от цигари.

Статистика сочи, че към 26% от възрастните, живеещи в Съединени американски щати, пушат цигари, а сред 50 и 70% от децата до петгодишна възраст,

живеят в дом с най-малко един пушач.

Излагането на подрастващите в помещение с пушек от цигари, усилва вероятността от астма. Освен това младежите, които дишат нездравословният пушек у дома, били два пъти по-склонни да станат дейни пушачи .

При възрастните вторичният пушек покачва риска от рак на белия дроб и сърдечносъдови болести. Твърди се, че даже за къс престой в помещение с пушек, здравето на човек е застрашено.

Свързани публикации.. Пушенето поврежда Y-хромозомата при мъжете 0 Пушене през зимата – за какво е още по-вредно? 0 Какви увреждания предават мъжете пушачи на децата си? 0

Дори след преустановяване на пушенето, миризмите и токсичните субстанции от тютюневия пушек, престояват и се отсрочват в домовете за дълготрайно време.

Вторичният пушек съдържа химикали, стотици от които са токсични. Той отделя и

доста по-големи количества въглероден оксид и амоняк .

За да сме здрави, би трябвало освен да не пушим, само че и да предпазваме от второстепенен пушек както самите нас, по този начин и децата към нас. Това може да стане, в случай че се съблюдават избрани правила като да вземем за пример възпиране от пушене в колата и дома.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР