Младежите имат възможност да получат и стипендия от Центъра за

...
Младежите имат възможност да получат и стипендия от Центъра за
Коментари Харесай

Българските ученици вече могат да кандидатстват за издание 2023 на космическия лагер Space Camp Turkiye

Младежите имат опция да получат и стипендия от Центъра за креативно образование. Лагерът е по модел на НАСА

 
-->
Центърът за креативно образование отвори кандидатстването за новото издание на галактическия лагер Space Camp Turkiye, което ще се организира през 2023 година. Българските младежи към този момент могат да аплайват за него и даже да завоюват стипендия. В състезанието могат да вземат участие възпитаници на възраст сред 11 и 15 години.

Space Camp Turkiye в Измир, Турция e един от двата галактически центъра за образование в света, основани по модел на НАСА и единственият работещ учебно-тренировъчен лагер за Европа, Азия и Близкия Изток.

Темите в състезанието за 2023 година са:
Представи си, че си основен готвач на галактически транспортен съд след 100 години.  Какво е менюто през днешния ден и за какво?Представи си, че Земята има галактически щит. От какво и по какъв начин ще ни защищава той?Как проучването на космоса събира и разделя хората?
Младежите имат правото да изберат с коя от трите тематики да вземат участие, както и в какъв формат да показват концепциите си – писмен или видео. Творбите могат да бъдат на български или на британски език. За 2023 година квотата за български участници е 200 деца и младежи. Срокът за присъединяване в състезанието е 15 януари 2023 година, а кандидатурите се изпращат чрез .

Творбите се правят оценка от особено подбрано жури от експерти с богат опит в региона на науката, технологиите и нововъведенията, както и ученици и медалисти на програмата. С всички условия към писмените и видео творбите можете да се запознаете на сайта .

Програмата на Space Camp Turkiye е с дълготрайност една седмица и се организира напълно на британски език от особено готови обучители и експерти. Занятията в лагера включват действителни тренажори и симулатори на живота и работата в Космоса. Участниците обличат скафандри, допират се до същински тренажори за подготовка на астронавти, тестват придвижванията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка, проектират колония на Марс. В рамките на образованието те научават доста за подготовката на астронавтите – физическа, интелектуална и психическа. Чрез интерактивни симулации младежите развиват умения за работа в екип, усъвършенстват връзката между тях и възпитават лидерски качества у себе си в динамична и занимателна среда.

По време на лагерите през 2022 година 179-те българските участници съумяха да извоюват доста оценки, измежду които влиятелната премия Kaya Tuncer “Right Stuff ”, два медала за извънредно показване – Outstanding Camper, както и групови награди за своите интернационални тимове.

Space Camp Turkiye е неповторима опция за учениците да развият своите умения в STEM науките, да подобрят равнището на притежаване на британски език, както и да развият своите умения за работа в екип, взимане на решения и водачество. Участието в програмата е триумф за самите деца, както и удостоверение за триумфите на техните преподаватели.

Център за креативно образование е дълготраен сътрудник на Space Camp Turkiye и координатор на програмата за цяла България. Мисията на Центъра е възстановяване на просветителната среда в България посредством откриване капацитета както на учащите, по този начин и на обучители-специалисти.

С цел да поддържат присъединяване на български възпитаници в галактическия лагер и да дадат опция на по-голям брой деца да посетят лагера, Център за креативно образование набира и спонсори. С помощта на спонсорите на програмата и общините-партньори, Центърът годишно обезпечава десетки цялостни и частични стипендии за най-отличилите се в състезанието деца и младежи. Стипендиите са в размер на 100%, 50%, 25% и поощрителни стипендии от по 10 %.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР