Младежи от хасковска област бяха на посещение в Народното събрание

...
Младежи от хасковска област бяха на посещение в Народното събрание
Коментари Харесай

Карадайъ към младите: Помагаме на хората, правим пакет от мерки

Младежи от хасковска област бяха на посещаване в Народното събрание на Р България. Те се срещнаха с историята на институцията и следиха пленарното съвещание. След това организираха среща с парламентарната група на Движение за права и свободи.

На срещата с младежите ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ сподели, че с дейностите си народните представители би трябвало да усъвършенстват метода на живот на хората. Движение за права и свободи по този начин работи - за хората, сподели Карадайъ.

Младежите задаваха въпроси по настоящите тематики на деня - за цените на торовете и усложненията на земеделските производители, цената на тютюна и на горивата, за ограниченията които се взимат в Европейски Съюз и изоставането на България.

" Нашите специалисти работиха за облекчение на следствията от рецесията, нещо което би трябвало да прави властта. Ние като съпротива бяхме принудени да разработим пакет от социално-икономически ограничения. Движение за права и свободи през днешния ден ще проведем срещи с работодателски организации в България и с представители на земеделския бранш. Ние ще представим нашите ограничения и ще желаеме да чуем тяхното мнение ", заяви Мустафа Карадайъ.

Искаме цялото общество да чуе по какъв начин опозицията подхваща ограничения вместо властта, съобщи още той.

" Обратна връзка и вашата оценка за активността на Народно събрание и народните представители е доста значима, сподели още водачът на Движение за права и свободи. Ние сме длъжни да направляваме тези, които хората са овластили. Трябва да знаем дали те са съответни на нашия дневен ред. И в случай че има разминаване да повдигаме въпроси ", сподели още Карадайъ.

Мустафа Карадайъ засегна тематиката за " златните пасторти " и отговори на въпроса за какво Движение за права и свободи се занимава с енергийния и медиен олигарх Иво Прокопиев и с вътрешния министър Бойко Рашков.

" За да решим всички тези проблеми би трябвало да подредим страната и решенията би трябвало да се вземат от институциите, а не от избрани персони. Трябва да има свободни и демократични избори, а не това което прави Рашков по време на предизборната акция - служители на реда да влизат в домовете на хората без право, да се нападат уязвимите групи, да се нападат домовете на инвалиди. Това е фашизъм. По този метод те моделират властта в страната ", акцентира Мустафа Карадайъ. И добави: " Медиите също образуват дневния ред. Медийният и енергиен монополист Иво Прокопиев дефинира дневния ред на обществото ".

" Движение за права и свободи постоянно ще я има, с цел да се грижи за хората, с цел да може политиката да се занимава с действителните проблеми на хората, с грижа за тях. Нас би трябвало да ни има тук. За 32 години в Движение за права и свободи постоянно има опитни депутати дружно с по-млади сътрудници. Вие сте политиците на Движение за права и свободи, през днешния ден ние седим на скамейките в Народно събрание, а на следващия ден ще сте вие ", сподели на младежите водачът на Движението.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР