Младата японска цигуларка Рино Йошимото, която взе втора награда на

...
Младата японска цигуларка Рино Йошимото, която взе втора награда на
Коментари Харесай

Виртуозна японска цигуларка свири на финала на “Варненско лято” на 7 октомври

Младата японска цигуларка Рино Йошимото , която взе втора премия на влиятелния конкурс за цигулари „ Фриц Крайслер “ 2022 във Виена, ще бъде предстоящият солист на концерта, с който публично ще бъде закрито издание 2022 на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “ , оповестяват уредниците за Moreto.net.

На 7 октомври в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център под палката на маестро Марк Кадин Симфоничният оркестър на БНР ще извърши Сюита за оркестър от Лазар Николов и селекция от Славянски танци от Дворжак. Виртуозната цигуларка от Япония ще извърши дружно с радиосимфониците Концерт за цигулка и оркестър от Хенрик Виенявски №1 във фа диез минор, оп. 14.

Рино към този момент е завладяла публиката в Европа, Америка и Япония. През 2019 година тя прави своите солови дебюти в Карнеги Хол и във Виенския Музикферайн. Има богат репертоар и е свирила с уважавани симфонични оркестри, измежду които са Софийската филхармония, Orchestra di Padova e del Veneto, Италия, и Kobe Philharmonic Orchestra, Япония.

Рино Йошимото учи както при проф. Михаел Фришеншлагер в Университета за музика и театрални изкуства във Виена, по този начин и при проф. Огюстен Дюме в Музикалната шапка “Кралица Елизабет ”.

Нейната феноменална благозвучност ѝ носи награди от голям брой интернационалните състезания за цигулка, в това число Международния конкурс за цигулка “Фриц Крайслер ” 2018 година, Международния конкурс “Йоханес Брамс ” 2017-19 година и Международния музикален конкурс в Падуа Италия 2018 година Финалист е на Шанхайския интернационален конкурс за цигулки и е стипендиант на Rohm Music Foundation за 2020-2021 година в Япония. Тя има достойнството да свири пред белгийската кралица Матилда през декември 2020 година

Рино Йошимото свири на цигулка, направена от Джузепе Гуарнери през 1697 година, която й е предоставена от фондация Boubo-Music Switzerland

ММФ „ Варненско лято “ 2022 се провежда от Община Варна в партньорство с Министерството на културата, Национално учебно заведение по изкуства „ Добри Христов “, Театрално-музикален продуцентски център - Варна, и със съдействието на Градска художествена изложба " Борис Георгиев ", Регионален исторически музей, Дворец на културата и спорта – Летен спектакъл и Фестивален и конгресен център – Варна.

Билети на касата на Фестивалния и конгресен център Варна и онлайн на уеб страницата: www.fccvarna.bg

Moreto.net е измежду медийните сътрудници на фестивала.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР