Млада тревненка е осъдена за измама на три фирми за

...
Млада тревненка е осъдена за измама на три фирми за
Коментари Харесай

Измамница от Трявна теглила бързи кредити от името на своя приятелка

Млада тревненка е наказана за машинация на три компании за бързи заеми и изтеглянето на 1300 лв. на името на своя колежка и близка другарка, научаваме от публикация във вестник 100 новини през днешния ден.

Тревненският Районен съд санкционира Б. М. с условна присъда – седем месеца отнемане от независимост, с три години изпитателен период. Две от излъганите компании са предявили искания за възобновяване на парите и съдът постанови Б. М. да им ги върне с лихвите, считано от месец май 2017 година

Първата стъпка в лъжливия механизъм била подсъдимата да помоли своята колежка и близка другарка да изтегли посредством компютъра й пари сякаш за себе си, а да й ги даде. Така към този момент имало основан електронен контакт с данните на приятелката и Б. М. не пропуснала опцията да се възползва от тях.

В разстояние на пет дни – от 3 до 8 май 2017 година, тя се свързала с три компании за бързи заеми и изтеглила сумата. 

Изданието осведоми, че подсъдимата тревненка ще заплати юрисконсултски хонорар, държавна такса и разходи по делото близо 200 лв.. Присъдата може да бъде обжалвана пред втора инстанция – Окръжният съд в Габрово. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР