Млада жена, родила бебе през септември, е била бита и

...
Млада жена, родила бебе през септември, е била бита и
Коментари Харесай

Насилник държи дни наред под ключ жена си и бебето им

Млада жена, родила бебе през септември, е била бита и държана в плен от мъжа, с който живеела на фамилни начала.

По данни на следствието дамата, открита през днешния ден в частен дом в силистренско село, е била държана в плен от 8 ноември. Срещу нея е било упражнено принуждение от бащата на детето й.
Според събраните досега данни, това не бил единствен случай на принуждение, на което дамата ставала жертва. От януари до септември 2022 година тя съжителствала с 21-годишния мъж отвън страната.
През този интервал той неведнъж я тормозел и пребивал, само че жертвата търпяла. През септември решила да напусне насилника си и съумяла да се прибере в България, където родила детето им.

Щом схванал за появяването на бебето той също  дошъл в страната. Настоял дамата да се върне при него, като я заплашил със разпра.

Младата майка се съгласила от боязън и под напън, само че незабавно щом се нанесла с бебето в дома на мъжа свадите почнали. Насилникът я заключил и не й разрешил да напусне жилището. В плен тя останала в дните сред 8 и 11 ноември. След следващия побой измъчваната жена най-сетне се осмелила да подаде сигнал на телефон 112.

Работата по случая продължава под надзора и управлението на районната прокуратура в Силистра. Предстои на мъжа да бъде повдигнато обвиняване и по преценка на наблюдаващия случая прокурор да бъде поискано налагането на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Срещу арестувания е повдигнато обвиняване за незаконно отнемане от независимост на жена, осъществено в изискванията на домашно принуждение.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР