Млада жена почина от полиорганна недостатъчност, след като дълго време

...
Млада жена почина от полиорганна недостатъчност, след като дълго време
Коментари Харесай

Миската Вероника Стефанова, която едва се е отскубнала от лапите на коварната болест, обяви как анорексията уби красивата студентка Жанет

Млада жена умря от полиорганна непълнота, откакто дълго време боледувала от анорексия. 22-годишната Жанет Маджарска беше открита мъртво на работното си място в 5-звезден хотел в Банско. Нейни сътрудници намерили безжизненото ѝ тяло в тоалетната.

За нея описват, че била усмихната и работлива. Трагичният случай още веднъж повдигна на дневен ред въпроса за какво млади девойки гладуват до гибел.

" Това е взаимозависимост. Гладът даже може да бъде съпоставен с пристрастяването към опиатите. Причините за отключването на анорексия при всички са строго самостоятелни, само че девойките, страдащи от болеста, с които съм се срещала, постоянно са били извънредно амбициозни. Обединени са от едно - всички те имат фикс идея за перфекционизъм, която придвижват в храненето си ", разяснява " Мис Свят-България " Вероника Стефанова.

Красавицата, която е претърпяла анорексия, акцентира, че болестта съвсем постоянно се отключва през пубертета, когато девойките стартират да се оглеждат за външния си тип.

Дефицитът на магнезий има съществени последствия

" Храната може да ни бъде зложелател само, в случай че имаме неправилна оценка и отношение към нея. Това от своя страна обаче се демонстрира в резултат на неправилната психопатология, дисфункционалната оценка на себе си като персона ", уточни психологът Дафина Йотова.

По думите ѝ причинителите на анорексия могат да бъдат доста разнообразни - билогични, генетични, под въздействието на обществените модели на външния тип на хората, считани за красиви. Възможно е обаче те да бъдат и сложни, т.е. цялост от няколко от посочените неща.

Пред Bulgaria ON AIR психологът прикани родителите да обръщат повече внимание на децата си, с цел да могат да бъдат взети превантивни ограничения при подозрение прояви на подлата болест.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР