Млада жена от Мездра проектира трика и сценични костюми за

...
Млада жена от Мездра проектира трика и сценични костюми за
Коментари Харесай

Млада жена превръща детското си хоби в успешен бизнес

Млада жена от Мездра проектира трика и театрални костюми за родни и непознати състезателки.

Лидия Николова от Мездра е собственичка на ателие за планиране и орнаменитране на трика и театрални костюми. Бизнесът, който развива към този момент 10 години, в действителност е детското й занимание.

Снимка: btvnovinite.bg

Първо аз рисувам планове за трика от дете, също така самата съм била спортистка, майка ми е треньор по художествена гимнастика и аз съм обвързвана с този спорт от дребна, споделя Лидия.

Като дете сама измисляла триката за съчетанията си. Това, което най-добре прави сега обаче, не било на напред във времето при започване на професионалната й кариера.

Снимка: btvnovinite.bg

Работила е като преводач, след това в рекламна организация и когато организацията банкрутирала, нещата си пристигнали на мястото.

" В началото аз продавах единствено скици, аз въобще нямах трика, които да продавам физически, първоначално хората даже и това купуваха, само че лека бавно работата си сподели какво е належащо, с цел да се развие, и ти би трябвало да вземеш решение дали ще го направиш ", споделя младата жена.

Снимка: btvnovinite.bg

В ателието работи наедно с двете си помощнички. В момента трите дами орнаментират костюмите за състезателки по естетическа гимнастика от Белгия. Понякога работата лишава седмици.

Всеки костюм е като произведение на изкуството.

Снимка: btvnovinite.bg

Лидия Николова изяснява, че всяко трико първо се проектира компютърно, по-късно се изпраща за предпечатна подготовка в София, където вършат основата на костюма.

Без надеждни сътрудници и в този отрасъл нещата няма по какъв начин да се случат, споделя Лидия. От столицата триката се връщат в Мездра за орнаментиране.

Снимка: btvnovinite.bg

Днес младата жена облича грации от обичания спорт у нас и по света. А клиентите са от съвсем всички континенти. Въпреки това не желае доста. Предпочита да резервира бутиковия темперамент на ателието си.

Пък и спортовете, за които работи, не допускат серийност, в тях броят на състезателите е стеснен, а визията-уникална за всяко комбиниране.

Снимка: btvnovinite.bg

Лидия счита, че човек може да се усеща благополучен и потребен и в дребния град, където на пръв взор не се случва нищо.

А страната – това сме ние, каквато си я създадем, в такава ще живеем, споделя дамата от дребния град, която твори хубост за родните и международните сцени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР