Млад мъж повикал свой приятел да му помогне да убият

...
Млад мъж повикал свой приятел да му помогне да убият
Коментари Харесай

Емил от Люлин убил бременната си приятелка Петя, защото не искал да става баща

Млад мъж повикал собствен другар да му помогне да убият бременно момиче, тъй като не желал да става татко, нямал пари за аборт, а и тази връзка му била досадна, написа " Труд ".

Този колосален сюжет е от столичния квартал „ Люлин “ и се разигра тъкмо преди 8 години и половина, когато двама безработни младежи убиха 20-годишната Петя Тодорова и хвърлиха натрупа ѝ в шахта в Западен парк.

Криминалисти припомниха за зверството тези дни, откакто се разчу за убийството на 17-годишната бременна Мария, която бе открита мъртва в бунар в ямболското село Недялско. По случая там бе арестуван доведеният татко на Мария.

Според Наказателния кодекс убийците на бременни дами могат да получат и най-тежката присъда – пожизнен затвор без право на подмяна. Наказанието за това закононарушение се приравнява към убийството на малолетно лице, на две или повече лица, на разположение в безпомощно положение и така нататък

След 2019 година причинителите нямат право на скъсен развой и признаването на виновност към този момент не води автоматизирано до понижаване на присъдата им с една трета. Тези правила обаче не се отнасяха през 2013 година, когато Софийският градски съд трябваше да гледа делото против 20-годишния Емил Азов и неговия съизвършител Михаил Миков (23 г.), които направиха цялостни признания, че са умъртвили бременната Петя.

Двамата съумяха да избегнат доживотната присъда, като след редуцирането ѝ Емил получи наказване от 30 години, а Михаил – от 20 години зад решетките.

Емил учил-недоучил приблизително обучение и бил незает. Приятелят му Михаил също дълго време бил без работа, само че след това се хванал на една квартална бензиностанция в „ Люлин “. Емил се въртял около него да му оказва помощ, желал да го назначат, чакал да се освободи работно място. Пускали разгласи в интернет, че търсят приятелки. Така Емил се срещнал с Петя, която се оказала от близкия квартал „ Обеля “.

Момичето се влюбило в Емил, само че на него му била безразлична. Не живеели дружно, само че когато се срещали постоянно я тормозел, желал да я държи в цялостно послушание. Петя забременяла от него. В дните преди празника 3 март ходила на обзор и лекарят удостоверил, че е бременна.

Щастливо, момичето споделило на родителите си, а на 4 март отишла при Емил и му съобщила и на него. Той посрещнал хладно новината, почнал да се чуди какво да прави, обадил се на Михаил да пристигна у тях.

На разпитите Емил твърдял, че Петя е спяла и с Михаил и никой от тримата не бил сигурен от кого е детето. Това по-късно се оказало неистина – Петя ходела единствено с Емил, обичала единствено него и не е имала други връзки в интервала, когато е забременяла.

Когато Михаил пристигнал, като част от издевателството и униженията, на които момичето било подлагано, Емил предиздвикал Петя да вършат секс, до момента в който приятелят им ги гледа. После тримата излезли на разходка в близкия Западен парк.

Отишли на безлюдно място край едно бетонна шахта. Там Емил почнал свиреп да бие Петя с юмруци и ритници. Включил се и Михаил. Двамата удряли, до момента в който жертвата им спре да мърда. После взели тялото, хвърлили го в шахтата и си отишли. По-късно при следствието някогашна другарка на Емил споделила, че я водил на същото място, залял ѝ якето с гориво и заплашвал да я подпали.

По молба на околните на Петя, полицията почнала издирването ѝ. Тя нямала секрети от фамилията си, околните ѝ знаели за нейния другар от „ Люлин “, че е бременна и че е отишла да му каже, след което е изчезнала.

Започнали разпити с присъединяване на известния психолог Росен Йорданов, който по това време е бил зам.-шеф на Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи. След разкриването на двамата причинители, Йорданов споделя пред медиите:

„ В този случай се следи тотална деградация на ценностната система у двама млади мъже. Това изключително ясно се вижда в Емил Азов, чието отношение към жертвата е чисто мазохистично и садистично. Петя няма никаква виновност и това е извънредно безчовечен акт на убийците. Когато попитах Емил за какво са умъртвили Петя, той отговори, че му станала „ досадна”.

Това е типично мислене на недорасъл душевен човек, детско, като на малко дете. В този случай е надвил инстинктът на хищника и самите те не са могли да управляват първобитното си държание. Така се стигна до грубо закононарушение, което е изцяло лишено от мотивация”, гласеше мнението на психолога.

По време на делото Емил викал на надзирателите, че желае да се самоубие, правел се на вманиачен, налагало се да го освидетелстват психиатри. Но след произнасянето на присъдата, цирковете свършили и в този момент той и съучастникът му Михаил са в пандиза. Най-вероятно двамата безделници от „ Люлин “ броят дните до времето, когато ще излежат половината от наказванията си, с цел да стартират да желаят условно предварително освобождение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР