Млад български талант в плуването показа възможностите си пред света

...
Млад български талант в плуването показа възможностите си пред света
Коментари Харесай

​16-годишният плувец, който спечели квота за Олиампиада в Токио в интервю за БНТ

Млад български гений в плуването сподели опциите си пред света през миналата седмица. 16-годишният Йосиф Миладинов завоюва бронзов орден на шампионата на планетата за юноши в Будапеща, направи четири ремонти на националните върхове за мъже и най-важното - завоюва квота за Олимпийските игри в Токио следващата година. Йосиф приказва особено за феновете на Българска национална телевизия часове след прибирането си в България.

Световното състезание в Будапеща беше дебют за Йосиф Миладинов. Като една от огромните сили в плуването Унгария е място, където този спорт е скъп и разумно " Дунай Арена ", където се организираше надпреварата, беше цялостна.

Йосиф Миладинов: Беше удивително, тъй като аз не бях виждал толкоз доста хора в плувен басейн. Не се тормозя, тъй като се абстрахирам на старта и не виждам никого.
Още в сериите на 100 метра бътерфлай Йосиф покри А норматив за Олимпийските игри в Токио. Впоследствие доближи и до край. На средата на дистанцията водеше и обърна първи, само че в последна сметка остана четвърти.

Йосиф Миладинов: Затова, че потеглих толкоз бързо, може би на последните 10 метра силите ми се изтощиха и не можах да финиширам добре.
Първенството обаче продължаваше и предстоеше спринта на 50 метра бътерфлай.
Йосиф Миладинов: Физически не бях доста в тонус, тъй като беше в последния ден. Но душевен се абстрахирах и си споделих, че ми е финален старт и ще направя всичко от себе си, с цел да мога да вляза в тази тройка.
И той съумя. Спечели бронзовия орден.

Йосиф Миладинов: Не чаках да взема орден и не знаех по какъв начин стана. Явно Бог е бил с мен и ми е помагал.
От година Йосиф живее със фамилията си в Швейцария, където тренира при Герард Мюрланд. Треньорът му в националния тим Кристиян Минковски. С огромна заслуга развиването му са неговите родители, а посоката е дадена от дядо му, на който е кръстен.
Йосиф Миладинов: Започнах да плавам на 6 години, тъй като дядо ми ме заведе в Пловдив при Славяна Раденкова, първата ми треньорка, за което съм му доста признателен и в никакъв случай няма да не помни този миг.
Да направи фамилията си щастливо и гордо и да завоюва орден от Олимпийски игри - това е фантазията на Йосиф Миладинов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР