Млад българин е починал след тежка катастрофа в Атланта. 24-годишният

...
Млад българин е починал след тежка катастрофа в Атланта. 24-годишният
Коментари Харесай

Млад българин с Lexus 300 загина при ужасяваща катастрофа в САЩ

Млад българин е умрял след тежка злополука в Атланта. 24-годишният Алекс Райков се блъснал в дирек с колата си, а полицията счита, че повода е висока скорост, алкохол и дрога, написа Блиц.
``
реклама

В деня на случая, малко преди 19 часа, Райков карал зелен „ Лексус “ (1996 Lexus 300)  по Плезънт Вали драйв, на запад от разклона на автомагистрала I-285 за Пийчтри индъстриъл бул.. Излизал е от паркинг в парка „ Хонисъкъл “ (Honeysuckle park), пише bg-voice.com.

Според полицейския отчет Райков е карал с несъобразена скорост на път с ограничаване от 40 км/ч (25 мили/час). Колата е поднесла и се е преобърнала на пресечката с улица „ Плезънт трейл “, откакто се е блъснала в дирек, на тревата.



От конфликта стълбът се е разцепил на две. Катастрофата е станала на 11 май т. година, а полицията  е известена за злополуката в 6:50 РМ, като служителите на реда преценят, че конфликтът е станала две минути преди този момент. Спешните екипи идват след пет минути, а служителите на реда тъкмо в 7 РМ. Райков е откаран в болница и е разгласен за мъртъв малко по-късно.

В полицейския отчет написа още, че той е пътувал с още един мъж, който не е българин и е потърпевш леко. Мъжът свидетелствал, че Райков правил дрифтове с колата и когато тя се преобърнала, той съумял да се освободи и да излезе, а по-късно издърпал Райков на открито и му приложил изкуствено дишане, защото българинът бил в безсъзнание.

Друг мъж също свидетелствал, че Райков дрифтирал с колата си и че малко по-късно чул по какъв начин автомобилът се удря в нещо.

Според полицията и Райков, и спътникът му не са били със закопчани защитни колани, което е асъдействало за съдбовния край за българина. След аутопсията на правосъдния доктор се открива, че гибелта му е настъпила в резултат на контузия в региона на главата и врата.

Резултатите от токсикологията демонстрират, че Райков е карал под въздействие на алкохол (0,128 g/100 ml при възможни 0,006 g на 100ml) и марихуана. Заключението на управляващите е, че виновен за случая е Райков.

Още с излизането от паркинга на парка към Плезънт Вали драйв, правейки ляв завой, Райков не е бил в цялостно притежание на автомобила и той поднесъл доста вдясно, след това се върнал в платното, още веднъж поднесъл вдясно чак в тревата и след това вляво през платното, в което се движил, и през платното за придвижване в противоположната посока, като най-после се блъснал в дирек фронтално. 

Разследващият детектив е открил, че на пътя има кръгови отпечатъци от гуми, съвпадащи с описаното от очевидците, които потвърждават, че Райков е карал с несъобразена скорост и неразумно, а също, че е правил и дрифтове.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР