Митническите служители на ТД „Южна морска“ задържаха над 65 000

...
Митническите служители на ТД „Южна морска“ задържаха над 65 000
Коментари Харесай

Конфискуваха голямо количество фалшиви ароматизатори на „Капитан Андреево“ /снимки/

Митническите чиновници на Търговско дружество „ Южна морска “ задържаха над 65 000 пълнителя за ароматизатори заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност, оповестиха от Агенция "Митници ".
Стоката е открита на 4 март в товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Турция за България през „ Капитан Андреево “. Камионът е селектиран по метода „ разбор на риска “ за щателна митническа инспекция, при която се открива, че няма разминаване с оповестеното в показаните документи количество от 1910 кашона с ароматизатори, само че част от тях носят словно и фигуративно изображение на известна комерсиална марка.
В товарното помещение са открити 1400 кашона с 65 808 пълнителя за ароматизатори на стаи в разфасовки от 250 ml с логото на известна марка. Стоката е арестувана в осъществяване на Европейския Регламент 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и Закона за марките и географските означения.
За случая е известен правопритежателят на комерсиалната марка, който е удостоверил, че стоката не е истинска, заради което следва да бъде унищожена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР