Митническите служители на пункт Малко Търново откриха контрабандни 9405 грама

...
Митническите служители на пункт Малко Търново откриха контрабандни 9405 грама
Коментари Харесай

Контрабандни бижута за 300 000 са задържани на границата край Малко Търново

Митническите чиновници на пункт Малко Търново откриха контрабандни 9405 грама сребърни и 2170 грама златни украшения при инспекция на лек автомобил с българска регистрация.

Недекларираните бижутерийни произведения на стойност близо 300 000 лв. са били укрити в чанти с покупки и персонални движимости.

Лекият автомобил идва на Министерство на правосъдието Малко Търново на входящо трасе от Турция за България на 16 февруари към 19:00 ч. Колата е ръководена от български жител. В зоната за митнически надзор лидерът и пътуващите в автомобила трима български жители са декларирали, че нямат нищо за обявление.



Митническите чиновници селектират транспортното средство за щателна митническа инспекция, при която всеки от пътуващите е показал и своя личен багаж. В хода на контролните дейности инспекторите откриват увити в тиксо полиетиленови пакети, сложени на дъното на чанти с покупки за дома и персонални движимости на една от пътничките.

Съдържанието на пакетите се оказва общо 11 575 грама бижутерийни произведения от бял и жълт метал. След осъществената експертиза е открито, че са 9405 грама сребърни украшения (проба 925) и 2170 грама златни украшения (проба 585). Общата им стойност възлиза на 292 241 лв..

Контрабандните сребърни и златни произведения са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница Бургас, което се организира от проверяващ митнически контрольор, под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас.

Автор: Давид Сукнаров


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР