Митническите служители на МП Капитан Андреево задържаха 1,8 кг контрабандни

...
Митническите служители на МП Капитан Андреево задържаха 1,8 кг контрабандни
Коментари Харесай

5 българи с 1.8 кг. злато на Кап. Андреево

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево задържаха 1,8 кг контрабандни златни украшения на стойност 165 438 лева, оповестяват от Агенция „ Митници “.

На 02.08.2022 година на пункта е пристигал лек автомобил марка „ Фолксваген Шаран “ с българска регистрация на път от Турция за България.

Шофьорът и петимата пасажери – български жители декларират, че не придвижват артикули за обявление.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която във фабрична празнина предна пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи произведения от жълт метал. При осъществен персонален обзор на лидера в бельото му са открити 3 транспарантни плика също с произведения от жълт метал.

Според направената от вещото лице експертиза откритите украшения са с общо тегло 1838.20 грама на стойност 165 438 лева По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Спрямо лидера с букви С.В. е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и възбрана да напуща страната, с изключение на с позволение на наблюдаващия прокурор. От митническата организация напомнят, че преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни украшения, скрити в особено построен тайник на рейс. От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали близо 83 кг произведения от благородни метали.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР