Митнически служители откриха голямо количество таблетки с псевдоефедрин в товарен

...
Митнически служители откриха голямо количество таблетки с псевдоефедрин в товарен
Коментари Харесай

Украинец опита да вкара от Сърбия голямо количество материал за производство на дрога


Митнически чиновници откриха огромно количество таблетки с псевдоефедрин в товарен микробус. 

На 06.07.2020 година, на Митнически пункт Калотина , на трасе „ Входящи товарни коли “, от Сърбия в България идва товарен микробус „ Мерцедес “, ръководен от украинския жител – С.Ш. Превозното средство е  селектирано за рентгенов надзор и щателна митническа инспекция, в хода на която митническите служители откриват, че на разнообразни места в микробуса са укрити 23 пакета, съдържащи голям брой таблетки с интензивно вещество псевдоефедрин. В обособен чувал е  намерено огромно количество блистери, съдържащи по 10 таблетки със същото вещество.

Въпросният съставен елемент – псевдоефедрин , е прекурсор за произвеждане на метамфетамин. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

Водачът е бил арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи и притеглен в качеството на обвинен за осъщественото от него закононарушение. Предстои наблюдаващият прокурор да му предяви материалите по делото, както и да постанови задържането му за период до 72 часа.

Софийска окръжна прокуратура е изготвила и искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на чужденеца, което следва да бъде прегледано от съда.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР