Митничари са конфискували 11 хиляди кутии с контрабандни цигари при

...
Митничари са конфискували 11 хиляди кутии с контрабандни цигари при
Коментари Харесай

Конфискуваха 11 хиляди кутии с контрабандни цигари на бургаското пристанище

Митничари са конфискували 11 хиляди кутии с контрабандни цигари при инспекция на контейнеровоз на бургаското пристанище. Стоката на стойност 835 хиляди лв. е била предопределена за българско комерсиално сдружение.
Корабът е плавал под либерийски байрак и е дошъл от Руската федерация. Официално той е превозвал шлифовани дъски от бор, които не издават съществуването на контрабандни цигари, сподели заместник-директорът на Агенция " Митници " Юлиян Мирков:
„ Колегите при по този начин извънредно сериозен оглед на стоката, виждат микропрорези по цялата дължина на дъските и с помощни средства съумяват да отделят част от дъската, което се явява похлупак на укритието. Виждат извънредно добра подготовка във връзка с издълбана празнина в самите дъски и във всяка дъска откриват по 48 кутии цигари “.
Необичаен е методът, по който са били укрити цигарите, съобщи във Варна и министър председателят Бойко Борисов:
„ Стотици мастърбокси цигари, все едно дървета гледаш, а вътре цялостни с цигари. Като ги захванаха от Бургас контейнерите, стигнаха до София “.
По случая е формирано досъдебно произвеждане, посочи административният началник на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР