Митничари откриха контрабандни 12 062 грама сребърни и 55.6 грама

...
Митничари откриха контрабандни 12 062 грама сребърни и 55.6 грама
Коментари Харесай

Откриха контрабандни сребърни и златни бижута за над 100 000 лв. на „Капитан Андреево“

Митничари откриха контрабандни 12 062 грама сребърни и 55.6 грама златни украшения на стойност 102 056 лв. при две инспекции на транспортни средства, влизащи в страната от Турция на „ Капитан Андреево “, оповестиха от Агенция „ Митници “.
 Агенция „ Митници “
При единия от случаите накитите са били укрити от пътничка в рейс, който идва на пункта на 18 февруари. Превозното средство с турска регистрация е селектирано за щателна митническа инспекция.

В хода на контролните дейности в персоналния багаж на жена на 46 години, украинска гражданка, са открити произведения от благородни метали пръстени, медальони, гривни, огърлици, обици.

Според направената от вещото лице експертиза по-голяма част от изделията са от сребро - проба 925 с общо тегло 9323 грама. Открити са и украшения от 14-каратово злато с общо тегло 55.60 грама. Общата стойност на контрабандно пренасяните произведения е 80 144 лв..
 Агенция „ Митници “
По случая се води следствие под надзора на прокуратурата. Другият случай e от 7 февруари, когато на на трасе „ Входящи товарни коли “ идва влекач с полуремарке, с турски регистрационен номер, пренасящ групажна стока от Турция за Франция.

При осъществената щателна инспекция, в пет от колетите с заявена стока, се открива, че са укрити пакетчета със сребърни бижутерийни произведения. Общото им тегло, съгласно експертната оценка е 2739 грама на стойност 21 912 лв.. На лидера на товарния автомобил - турски жител, е формиран акт.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР