Митът за опасностите от татуировките беше разсеян от дерматокозметика Владимир

...
Митът за опасностите от татуировките беше разсеян от дерматокозметика Владимир
Коментари Харесай

Опасни ли са татуировките? Митове и истина

Митът за заплахите от татуировките беше заплеснат от дерматокозметика Владимир Ивкинв в изявление за Moslenta. Според него татуирането повишава имунитета.

Според специалиста имунитетът е по-висок при тези, които рисуват по тялото си. Освен това се понижава изпотяването върху татуираните сектори от кожата. Тук обаче би трябвало да внимавате: в случай че рисунките покриват забележителна част от тялото, е извънредно нежелателно да останете на слънце дълго време: съществува риск от топлинен удар или прегряване заради понижено изпотяване.
-->
Татуирането става рисково единствено заради некомпетентността на майсторите и безотговорното им отношение към работата. Ако не спазвате разпоредбите за асептика и антисептика, третирате инструментите неприятно или ги съхранявате погрешно, съществува риск от редица инфекции, които могат да влязат през кожата. Те могат да включват вирус на човешка имунна непълнота (ХИВ), хепатит С, човешки папиломен вирус (HPV), сифилис и разнообразни типове бактерии, в това число стафилококус ауреус. Според кожния лекар клиентите на салоните за татуировки са все по-често алергични към мастило.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР