Мит е, че от бръсненето космите се удебеляват По този

...
Мит е, че от бръсненето космите се удебеляват По този
Коментари Харесай

Ако космите ставаха дебели от бръсненето, нямаше да има косопад

Мит е, че от бръсненето космите се удебеляват

По този метод мъжете няма да се снабдят с по-буйна коса или брада, нито пък дамите ще имат нежелани проблеми, като бръснат краката си. Съвсем ненужно е и да се бръснат бебешките коси, с цел да се сгъстят.

Проучванията демонстрират, че бръсненето не се отразява на дебелината или скоростта на растежа на новите косми. Нямаше да мислим за косопад, в случай че рязането на косъма би го направило по-дебел, разяснява кожният лекар Ейми МакМайкъл.

Космите са кератинови протеинни влакна по цялото тяло и имат заострени краища. След като са обръснати, краищата са тъпи и по тази причина се усещат по-груби на пипане. Когато косъмът порасне, неговият край още веднъж изтънява. Ето за какво 2 дни след бръснене космите наподобяват по-груби в сравнение с 2 седмици по-късно.

Вероятно митът се е родил, тъй като през пубертета, когато момчетата стартират да се бръснат за пръв път, в действителност космите последователно стават по-дебели. Но това няма нищо общо със самото бръснене. Причината се крие в хормоналните съмнения, които въздействат върху дебелината на косъма.

В името на хубостта дамите се мъчат с епилация или кола маска, при които космите се отскубват. Не е правилно, че от това стават по-тънки, само че е правилно, че тези процедури са с по-дълготраен резултат от бръсненето.

„ При скубането се отстраняват космите от основата на фоликула, което значи, че ще отнеме повече време да пораснат – споделя откривателят Пол Уилис. – Има доказателства, че постоянната епилация може да повреди фоликулите в такава степен, че да предотврати появяването на косми. Но при елементарни процедури това ще отнеме години “.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР