Мистерията продължава да обвива смъртта на 176-те пътници, загинали, след

...
Мистерията продължава да обвива смъртта на 176-те пътници, загинали, след
Коментари Харесай

Пожар, ракета, дрон: Основните версии за трагедията с Боинга в Техеран

Мистерията продължава да обгръща гибелта на 176-те пасажери, починали, откакто Boeing 737 се разруши малко след излитането си от летището на иранската столица Техеран.

Сред починалите са 82-ма иранци, 63-ма канадци, 11 украинци, 10 шведи, четирима жители на Афганистан, трима германци и трима жители на Англия.

Трагедията се случи единствено часове, откакто Иран нанесе ракетен удар по американски бази в Ирак.

Скандал в Украйна поради нещастието с рухналия Boeing-737 до Техеран

Към момента формалните лица не свързват нещастието с ескалацията на напрежението сред Вашингтон и Техеран, резултат от ликвидирането на иранския военачалник Касем Сюлеймани.
Какви са вероятните аргументи за нещастието с полет 752?
Повреда в мотора

Украинското посолство съобщи, че злополуката е породена от щета в мотора. При това, Украинските авиолинии настояват, че самолетът е бил изправен, като е минал механически обзор на 6-и януари.

Първо ВИДЕО от рухването на украинския Boeing 737 със 167 души на борда в Иран
Авиационният специалист Джеф Уайз също сложи под въпрос по какъв начин украинското посолство е съумяло да доближи до извода за щета в мотора толкоз скоро след злополуката. "Украинските публични лица, както бе обявено, са декларирали, че самолетът е получи щета в мотора. Не съм сигурен по какъв начин те са достигнали толкоз бързо до този извод ", сподели той.
Самолетът е бил свален

Естествено, незабавно на разум идват страховете, че самолетът може да е съзнателно свален или да е попаднал в пресечен огън при ракетния удар на Иран по американките бази в Ирак.

На борда обаче е имало 82-ма иранци, нямало е американци, по тази причина всевъзможен предумисъл за неговото събаряне е малко евентуален.

Също по този начин самолетът се разруши часове след нанасянето на ударите по американските бази.

Украинските авиолинии не дадоха отговор на въпросите, дали е допустимо самолетът вероятно да е бил свален.

Ударил се е в дрон

Експерти спекулират, че злополуката може да е провокирана, откакто самолетът се е блъснал в дрон.

Иля Куса, украински специалист по интернационалните въпроси, съобщи, че "в момента след ракетните удари в небето е имало огромен брой дронове ".
"Те са дребни, мъчно се виждат. Трудно е да не се свърже рухването на самолета с борбата сред Съединени американски щати и Иран. Ситуацията е доста сложа ", прибавя той.
Авторитетният съветски боен водач Владимир Попов съобщи: "Може да е бил безпилотен разследващ дрон. Те са доста дребни и съвсем са незабележими от радарите. При удар с тях аероплан би могъл да получи съществени повреди, даже да се подпали във въздуха ".


Пожар

Иранските публични лица настояват, че водачът е изгубил надзор над машината, откакто в мотора е избухнал пожар.

Също се оповестява, че пламъци са били видени да излизат от самолета, до момента в който той е падал.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР