Мистерията около изчезването през 1983 г. на 15-годишната Емануела Орланди

...
Мистерията около изчезването през 1983 г. на 15-годишната Емануела Орланди
Коментари Харесай

Откриха кости край гробовете във Ватикана - дали са на принцесите, или на Емануела Орланди?

Мистерията към изгубването през 1983 година на 15-годишната Емануела Орланди - щерка на ватикански чиновник, още веднъж се заплете през днешния ден след разравянето на два гроба в едно остаряло гробище на територията на минидържавата, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Ватиканът позволи да бъдат отворени двата гроба, в които би следвало да се намират останките на две немски принцеси, заровени през 19 век, след приемането на сигнал, че Орланди може да е заровена там.

След като преди 4 дни бе обявено, че гробовете в дребното Тевтонско гробище край ватиканската базилика " Свети Петър " са се оказали празни, очакванията на околните на Орланди бяха още веднъж попарени, само че породи въпросът: а къде са останките на двете принцеси?

Днес пристигна нова вест. След като разкопките са траяли и в прилежащите площи - към този момент на територията на Тевтонския лицей, в каменна ниша под плочника на няколко метри от гробовете на принцесите са били открити два комплекта кости. Това заяви персонално представителят на Ватикана Алесандро Джисоти, като добави, че регионът неотложно е отцепен и ще бъде отворен в наличието на правосъдни медици на 20 юли.

Последните строителни и реставрационни работи по Тевтонския лицей и прилежащото гробище там са били осъществени през 1960-те и 1970-те години, т.е. преди изгубването на Орланди. Строителни работи на този терен е имало и през 19 век.

От Ватикана оповестиха че следствието ще продължи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР