Мистерията на планетата Марс продължава да вълнува учените. Големите надежди

...
Мистерията на планетата Марс продължава да вълнува учените. Големите надежди
Коментари Харесай

Шокиращите мистерии на Марс

Мистерията на планетата Марс продължава да вълнува учените. Големите очаквания са да открият на Червената планета признаци на живот или най-малко доказателства че е имало подобен в предишното. Вижте мистериите на Марс, които ще ви шокират:

Марс има две лица

Причината за това извънредно събитие е, че Северното и Южното полукълбо на Марс са със напълно друга конструкция във връзка с релефа.

Южното полукълбо на планетата е жестоко, скалисто и цялостно с кратери, а Северното е извънредно безпрепятствено. Северното полукълбо на Марс е едно от най-плоските места в Слънчевата система и учените към момента не могат да обяснят аргументите за това.

Има доста разнообразни теории, някои от които включват опцията Северното полукълбо на Марс да е покрито от голям океан или тази част преди стотици хиляди години да е била ударено от обект с размерите на планетата Плутон.

Но това са единствено догадки. Все още учените работят за разкриване на повода за това извънредно събитие.

Мистерията за метан на Марс

През 2005 година Европейската галактическа организация заяви за открити дребни количества метан в атмосферата на Марс. Но до 90% от метана в земната атмосфера идва от разграждането на биологични материали, написа "Дарик ". Точно по тази причина учените загатват, че в случай че се открие значително количество метан в атмосферата на Червената планета, то може да бъде някакво начално доказателство за живот на тази планета.

Живот на Марс

Учените се надяват да открият на Марс признаци на живот или най-малко доказателства, че е имало подобен в предишното.

Преди към две години от НАСА сензационно оповестиха, че на повърхността на Марс има течаща вода и това дава очаквания, че в нея може да има примитивен живот. Това изказване беше основано на сателитни фотоси, на които се виждат тъмни линии върху някои скатове. Според учените това евентуално е вода, примесена с разнообразни соли, които й оказват помощ да не замръзне при извънредно ниските температури.

В интернет неведнъж се появява информация, че на повърхността на Марс са открити голям брой странни обекти, които не могат да бъдат обяснени от учените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР