Мистериозното изчезване на екипажа на военния балон L-8 …Призрачните кораби

...
Мистериозното изчезване на екипажа на военния балон L-8 …Призрачните кораби
Коментари Харесай

Мистериозното изчезване на екипажа на военния балон L-8

Мистериозното изгубване на екипажа на военния балон L-8 …Призрачните кораби са аспект на историята, откогато хората за първи път стартират да изследват необятните океани в света.Кораби, изгубени при загадъчни условия, които са се трансформирали в „ духове “, провокират чувство за тайнственост и загуба.Един подобен транспортен съд е плавал в Арктика в продължение на десетилетия, преди да изчезне в безкрайността от айсбергите. Има стотици сходни истории за кораби и екипажи, изчезнали в дълбоките води.Но корабите не са единствените, които се трансформират в „ призраци “. Една от най-странните истории за призрачни транспортни средства идва от Втората международна война.По време на войната, балоните са употребявани за разнообразни цели – от разузнаване, наблюдаване до отбрана от бомбардировачи. Те са потребни, тъй като могат да стоят на едно място в продължение на дълги интервали от време и могат да летят на огромни дистанции, без да се постанова да зареждат гориво.
През 1942 година, един подобен балон – L-8, отива на патрул край крайбрежията на Калифорния, и не се завръща. Какво се е случило с балона и екипажа му, остава мистерия и до през днешния ден …Сутринта на 16 август 1942 година е мъглива. Когато военноморският балон излетява от Острова на съкровищата, екипажът му е понижен, заради увеличеното тегло, породено от мъглата, която се е утаила върху повърхността на балона.Пилотът лейтенант Ърнест ДеУит Коди и помощникът му Чарлз Е. Адамс изхвърчат, а Джеймс Райли Хил от Aviation Machinist’s Third Class остава на земята. Това решение ще избави живота на Хил.

 Ърнест Коди и Чарлз Адамс
Ърнест Коди и Чарлз АдамсКогато L-8 излетява, всичко наподобява обикновено. Час и половина по-късно, лейтенант Коди се обажда до базата, казвайки, че са видели вероятно петролно леке, което постанова следствие. Повече никой не получава свързване от балона …В 11:15 ч., очевидци виждат балона над Сан Франциско. Той лети към Дейли Сити и внезапно стартира да губи височина.Той се спуска към голф игрище, унищожава покриви на къщи и пада на авеню Белвю. Когато спасителите отиват да оказват помощ на потърпевшия екипаж, те намират кабината празна.Разследващите откриват, че избавителната лодка и парашутите са в кабината, само че избавителните жилетки липсват. По незнайна причина водачът е пуснал мотора на луфт и е отворил вратата.Радиото към момента работи и следователите стартират да се питат за какво двойката не се е обадила за помощ. Някои имат вяра, че са пленени от вражеска подводница.

 Балон L-8 пада в Дейли Сити, Калифорния
Балон L-8 пада в Дейли Сити, КалифорнияНякои допускат, че двамата мъже са убити от трети човек, който е бил на борда. Друго теории са, че са отвлечени от НЛО или, че по някакъв метод са паднали от балона.Година по-късно, майката на лейтенант Коди твърди, че е видяла сина си във Финикс, който изглеждал „ необичайно, като че ли страда от потрес или психологично заболяване “. Други очевидци също настояват, че са видели Коди или Адамс на разнообразни места, само че изглеждали дезориентирани.Всички тези наблюдения са останали недоказани.Въпреки напъните на военноморските сили и частните следователи, които проверяват случая през последните 75 години, откритията за случилото се с Коди и Адамс остават същите, както през 1942 година, когато представител на флота признава:„ Флотът нищо не знае. Няма приемливо пояснение на случилото се. ”След войната, авариралият балон е върнат в Гуудиър, където е спретнат на склад. През 1968 година е реконструиран като един от известните балони, летял над Хюстън, Тексас. През 1982 година е „ пенсиониран “.Съдбата на екипажа на L-8 остава мистерия и евентуално в никакъв случай няма да разберем какво се е случило с Ърнест Коди и Чарлз Адамс …Следвайте ни …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР