Мистериозно изглеждащо месо може да намерите не само в училищния

...
Мистериозно изглеждащо месо може да намерите не само в училищния
Коментари Харесай

Ето защо готвачите никога не поръчват тези 7 ястия в ресторантите

Мистериозно изглеждащо месо може да намерите освен в учебния стол, само че и под първокласен сос в петзвездни заведения за хранене. Никой не знае тайните на ресторантските кухни по-добре от основните готвачи. Ето какво самите те в никакъв случай не биха поръчали в заведения за хранене.

Специалното за деня ядене

Забелязвали ли сте в миналото по какъв начин ресторантските сервитьори ви презентират упорито специфичното за деня меню? Причините може да са по-скоро стопански, в сравнение с кулинарни. Истината е, че някои заведения за хранене сформират своите специфични предложения за деня въз основа на това какво има период на валидност, изтичащ скоро или нещо, от което се пробват да се отърват по-бързо. Вместо това готвачите нормално молят сервитьора да предложи нещо, приготвено с локални съставки, или това, което е пристигнало прясно този ден.

Кажете не на пилето

Ако сте от вида, който при печене маже пилето на всеки 15 минути, евентуално няма да ви хареса да го ядете в заведенията за хранене. Според уеб страницата на Food Network, готвачите заобикалят да поръчват пиле в заведенията за хранене по доста аргументи, в това число повишена цена и липса на автентичност.

Освен в случай че не усещате миризмата на соления въздух, заобиколете стридите

Тъй като множеството рибни пазари не оферират доставки през уикендите, дебатът „ за или срещу “ за рибата в понеделник продължава да бушува сред готвачи. Мнозина я заобикалят като чумата, само че други нямат проблем да си поръчат риба, в случай че ресторантът е ситуиран на брега или е прочут с морски блага. Що се отнася до стридите обаче, съгласно Марк Никълс, който има висококачествената кетъринг услуга, няма да се приближи до сурови стриди, в случай че са били събрани на повече от 100 благи от ресторанта, който ги обслужва.



Обичате прясна храна? Погледнете ресторанта преди да поръчате

Веригите заведения за хранене или такива с голямо меню може да се харесат на всички в фамилията, само че това също значи да се пести от пресни съставки. Винаги гледайте размера на менюто. Ако е повече от две страници, това значи да се поддържа огромен инвентар от храна. Повече от евентуално няма да получите прясна такава.

Хляб в кош

Топли и препечени, поднесени с масло или зехтин, кошницата с самун, която украсява масата ви в ресторанта, може да е прясна от фурната, само че и претоплена, откакто е била на друга маса. За страдание, тези вкусни хлебчета освен са цялостни с въглехидрати и калории, само че може и да са цялостни с микроби от сладкарница.

Снаксове с вашия коктейл

Дори да сте гладни, до момента в който чакате масата си, избягвайте да хапвате снаксовете в бара с коктейл преди вечеря. Купите рядко се мият сред посетителите, тъй че можете да сте сигурни, че доста пръсти, разнообразни от вашите, към този момент са били потопени в купата за ядки или бретцели. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР