Мисрата. Украйна загуби трети военно-транспортен самолет Ил-76 в Либия. Както

...
Мисрата. Украйна загуби трети военно-транспортен самолет Ил-76 в Либия. Както
Коментари Харесай

„Военное обозрение“: Украйна загуби трети военно-транспортен Ил-76 в Либия, този път след удар на ЛНА

Мисрата. Украйна загуби трети военно-транспортен аероплан Ил-76 в Либия. Както оповестява организация AL Marsad, по самолета, намиращ се на летището в Мисрата, е нанесен удар от силите на Либийската национална войска (ЛНА) на Халифа Хафтар, предава съветският профилиран портал „ Военное обозрение “ .
Украйнският военно-транспортен аероплан Ил-76, приземил се във вторник сутринта на летището в либийския град мисрата, е бил погубен от удар на подразделенията на ЛНА, които сега водят нахлуване против град Триполи. От щаба на Хафтар пуснаха известие, в което се споделя, че унищожаването на Ил-76 „ е предизвестие “ към другите страни, доставящи оръжие и муниции на частите, воюващи на страната на държавното управление на националното единодушие, заседаващо в Триполи. В изказването се отбелязва, че унищоженият Ил-76 е превозвал оръжие.
От Киев потвърдиха унищожаването на самолета, само че обявиха, че този Ил-76 е превозвал извънредно филантропични товари за задачата на Международната Организация на Червения кръст от Анкара в Мисрата. Екипажът е съумял да се изтегля и единствено един човек е получил леко пострадване. Твърди се още, че ударът по самолета е нанесен от дрон на ЛНА.
„ В резултат от офанзивата е унищожена задната част на самолета, леко ранен е оператор от екипажа на машината, а също така са унищожени паспортните документи на щурмана “, се споделя в заявката на украинското Министерство на външните работи.
Това е третият украински военно-транспортен аероплан, погубен в Либия напоследък. Две машини бяха унищожени в летището Ал-Джуфра в края на юли при удар на силите на държавното управление на националното единодушие.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР