Мисля, че вече стана достатъчно ясна ролята на Русия във

...
Мисля, че вече стана достатъчно ясна ролята на Русия във
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Москва реално поддържа "Хамас"

Мисля, че към този момент стана задоволително ясна ролята на Русия във войната в Газа. Колкото и да има съветски изказвания, че те нямат нищо общо, те действително поддържат " Хамас ". Делегация на " Хамас " беше в Москва, офанзивата на " Хамас " беше на рождения ден на Путин, в този момент алегорично, дали е случайност или не, само че въпреки всичко е по този начин алегорично. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България " ген. Съби Събев, първият народен боен представител на България в Главната квартира на НАТО.
 
" Аз мисля, че тази акция на " Хамас " беше инспирирана главно от Иран, само че подкрепена от Русия, тъй като Русия явно искаше да отклони вниманието на западния свят от войната в Украйна, и несъмнено, да разсее американската помощ в две направления. Да понижи за Украйна и да се усили за Израел, което, несъмнено, е в полза на Русия. Не мисля, че тази тактика на Русия ще успее като краен резултат. Но явно е, че и международното публично мнение, внимание и медийното внимание беше пренасочено, най-малко на този стадий към Израел ", сподели още ген. Събев.
 
Според него, даже за Русия ще бъде интерес, в случай че този спор в Израел се разрасне, т.е. в случай че в него се включи и " Хизбула ", подкрепяната от Иран. " А даже и самият Иран, виждаме към този момент, че и хусите в Йемен оповестиха също по този начин война на Израел и започнаха с ракетни набези, в това число и " Хизбула " има ракетни набези. Израел дава отговор, няма още наземни сражения сред " Хизбула " и Израел, само че чакаме да забележим какво ще стане идната седмица. Същевременно  американската страна взе предохранителни ограничения и придвижи в района две авианосно ударни групи, несъмнено, и контингенти морска пехота, които най-вероятно ще бъдат употребявани в началото и основно за евакуация на цивилно население от тази зона. Но в случай че по този начин поразително се намеси Иран или пък " Хизбула " стартират настъпателни дейности по суша, аз мисля, че Америка ще се включи на страната на Израел, тъй като беше отправила доста ясно предизвестие " Хизбула " и Иран да стоят настрани от този спор ", добави специалистът.
 
Украйна поддържа напълно дейностите на Израел, с което, несъмнено, си навлече гнева на страните от Близкия изток. Това ще се отрази ли по някакъв метод, в случай че тя е очаквала от там поддръжка? Ген Събев съпоставя двете настоящи войни, като твърди, че и против двете страни Украйна и Израел беше осъществено нападателно деяние. Така че двете страни, може да се каже, са жертва на експанзия. Тази експанзия продължава в Украйна в класическия й тип, а експанзията против Израел продължава с редица ракетни набези, главно от " Хамас " и Ислямски джихад в Газа. И хусите сега, и " Хизбула " също реализират избрани нападателни дейности против Израел. Така че има връзка сред двете страни, и във всички случаи Украйна напълно вярно изрази съпричастност към това, което се случва в Израел.
 
" Но в същото време Украйна желае и западното внимание, и поддръжка към нейната отбранителна война, да не понижава, което е нейно право в тази ситуация. Защото по мащаби отбранителната война на Украйна против Русия е в доста по-голям мащаб, в сравнение с, примерно дейностите в израелските интервенции в Газа. Те са по този начин в местен мащаб ", добави специалистът.
 
Според ген. Събев, много разлики има в тези два военни спора. " В единия случай с Украйна имаме една страна, която е изправена пред нуклеарна сила-агресор, и то нуклеарна свръхсила, като Русия. От друга страна в Израел, линията Газа, ние виждаме една мощна, дребна страна, във военно отношение мощна, по отношение на една терористична организация, каквато е " Хамас ", която употребява основно терористични способи, употребява популацията като щит против дейностите на Израелската войска, с голяма мрежа подземни тунели и уреди, за водене основно на партизанска война, в сравнение с типичен военни интервенции, както е казусът на Руско-украинския фронт. Има основни разлики, само че общото е това, че Украйна се стреми да отбрани своята самостоятелност и териториална целокупност. А Израел пък, въпреки това, също по този начин се стреми да отбрани своята сигурност и своите жители ".
 
" Видяхме какво стана на 7 октомври с тази терористична акция на " Хамас ", с убийството на голям брой почтени мирни поданици. Така че и двете страни действително отразяват експанзия. В случая обаче с Израел, ние виждаме, че там той надвива над тази експанзия, обкръжава Газа и стартира дейности в самия град, с интервенции по разчистване, в това число с навлизането в тези подземни тунели, разрушаването на тази подземна инфраструктура, която е основата, центъра на тежестта на " Хамас " в тази война. Така че, когато бъде опустошен този център на тежестта, аз мисля, че и самата терористична организация бързо ще се срине. Ние виждаме триумф в тази ситуация с Израел, а примерно в Украйна сега имаме патова обстановка ", добави ген. Съби Събев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР