“Мисля, че правителството не трябваше да праща заместник-министър, на когото

...
“Мисля, че правителството не трябваше да праща заместник-министър, на когото
Коментари Харесай

Борисов за протестите: Правителството бързо да обясни, а не да слага каруцата пред коня


“Мисля, че държавното управление не трябваше да праща заместник-министър, на който не му знаем името, да изяснява за териториалните проекти за обективен преход на въглищните региони. Двата съществени въпроса са заместващата мощ при прекъсването на въглищните централи и запазването на работните места ". С тези думи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов стартира обичайното си утринно изказване пред медиите в коридора на Народното събрание. Междувременно енергетици от Старозагорския район и Кюстендилско към този момент са блокирали пътища и стачкуват. 

" Планът, който не сме видели, би трябвало да взема решение тези въпроси. Искам да прикани държавното управление бързо да изясни какво ще се случи там, а не да поставят каруцата пред коня с компаниите ”, сподели още Бойко Борисов. 

ГЕРБ-СДС поддържа предлагането разглеждането на бюджета за идната година да бъде отсрочено поради депутатската почивка: 

" Ние карахме години без бюджет. Освен това Народното събрание ще е в отмора. По-точно ще работи, само че на терен за локалните избори. Не могат да работят комисите и по тази причина ще подкрепим Асен Василев, колкото е належащо. Днеска той ще показа пред нас, пред хората, които рабоятт бюджета. Този път няма да допуснем старите неточности ии когато се нвесе бюджетът, ще бъде гласуван.

Борисов чака поддръжката за държавното управление може да бъде доказана през резултатите от локалните избори: 

" Трите партии, които сега вземат участие в некоалиционната сглобка като блок да имат най-вече общински съветници и най-вече кметове. Това ще препотвърди държавното управление "

Движение за права и свободи също поддържа по-късното внасяне на бюджета за идната година, съобщи депутатът Делян Пеевски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР