Мисля, че новият министър допусна гаф. Така коментира ген. Съби

...
Мисля, че новият министър допусна гаф. Така коментира ген. Съби
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев със залп срещу Стефан Янев след скандала с НАТО: Допусна дипломатически и политически гаф! В българския кабинет няма координация

Мисля, че новият министър позволи гаф. Така разяснява ген. Съби Събев големия скандал, който някогашният длъжностен министър председател Стефан Янев, в този момент в ролята си на министър на защитата, забърка с мнението си против във Facebook.

“Не може преди разискването в Главната квартира на на срещата на министрите на защитата на въпроса за прекосяване към засилено военно наличие в нашия район, да се предпоставя позиция на България “, показва още ген. Събев пред " Труд ".

“Всяко персонално мнение на министър по подобен въпрос на открито се възприема надали не като публична позиция. Това изказване е несвоевременно, недалновидно и по всяка възможност е провокирало удивление и неразбиране в съдружниците ни от НАТО. Така че изказването на българския министър на защитата към този миг беше несъответстващо и може да се дефинира като дипломатически и политически гаф “, декларира още първият народен боен представител на България в основната квартира на в Брюксел след приемането на страната ни в Алианса.
свързани новини47455на 24.12.2021179894на 24.12.2021
“Преди няма и седмица министър председателят Кирил Петков се срещна с генералния секретар на Йенс Столтенберг и го увери, че България е предан сътрудник. Изявлението на Стефан Янев може да се пояснява, че в българския кабинет няма съгласуваност. Не може всеки да приказва изолирано без да съгласува мнение най-малко с премиера по такива основни въпроси на сигурността, както е в тази ситуация. Така, че смятам, че новият министър председател е подложен в неловка обстановка. Да забележим по какъв начин ще излязат от нея “, проучва ген. Събев.

“Приветствието от съветското посолство на позицията на Янев бе предстоящо, само че не е най-умното от тяхна страна. Те още повече злепоставят по този метод българския министър на отбраната”, заключи ген. Съби Събев.
свързани новини11986на 21.12.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР