Мислите си, че водката става само за пиене? Грешите. Тя

...
Мислите си, че водката става само за пиене? Грешите. Тя
Коментари Харесай

7 супер полезни употреби на водката

Мислите си, че водката става единствено за пиянство? Грешите. Тя може да има и много други използва, които да са ви потребни в разнообразни обстановки. От Bright Side ни срещат с някои от тях.

1. При опарване от медуза. Измийте раната със солена вода, по-късно полейте раната с малко водка. Това би трябвало да понижи паренето.

2. За отбиване на инсекти. Ако нямате репелент на разположение, можете да се " напръскате " с водка, с цел да ви заобикалят комарите. Ще би трябвало обаче да се примирите с миризмата.

3. За поддържане на цветята свежи. Добавете няколко капки водка и една чаена лъжичка захар във водата във вазата и букетът ви ще се задържи пресен по-дълго.

4. За разчистване на стъклени и порцеланови повърхности. Смесете една чаша водка с 1/4 чаша оцет и малко течен сапун и ще получите съвършената примес за разчистване.

5. За хрупкаво панирано пиле. Добавете малко водка към панировката и ястието ще стане още по-вкусно.

6. За стягане на порите. Точно по този начин, водката може да се употребява и в разкрасителните процедури. Смесете равни елементи водка и вода/зелен чай, прибавете по няколко капки масла от жожоба и розмарин. С тази примес ще можете да почистите и стегнете порите на лицето.

7. За унищожаване на миризмата на хавлиените кърпи. Ако живеете на по-влажно място, може сте усетили, че хавлиените ви кърпи стартират да миришат характерно след няколко перални. Добавате 1/3 чашка вода при прането - би трябвало да отстрани мириса.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР