Мишел Платини е заплашен до 5 г. затвор. Бившият президент

...
Мишел Платини е заплашен до 5 г. затвор. Бившият президент
Коментари Харесай

Платини заплашен до 5 г. затвор

Мишел Платини е застрашен до 5 година затвор. Бившият президент на УЕФА беше разпитван 12 часа във вторник по съмнение в корист с въздействие, както и приемане, и склоняване към подкупи. Очакванията са делото да бъде заведено при започване на 2020 година

Трикратният притежател на " Златната топка " се разгласи за почтен и спокоен. В компанията на юрист той оповести, че е дал показания за разнообразни шампионати.

" Наистина беше дълго и лиши доста време, само че мисля, че е обикновено, имайки поради броя на въпросите. Питаха ме за Евро 2016, международното в Русия и това, което следва в Катар. Знам, че следствието може да е безпределно. Това е чудноват скандал, евентуално нови и нови такива ще се появяват и раздухват. Но за мен няма подозрение, че съм почтен ", сподели Платини на излизане от постройката на Службата за битка с корупцията, която се намира в парижкото предградие Нантер. Той добави, че е освободен, без да му бъдат повдигнати обвинявания, и редом " се е вдигнало доста звук за нищо ".

63-годишният французин беше отпред на УЕФА сред 2007 и 2015 година, а след отдръпването на Сеп Блатер от управлението на ФИФА имаше предпочитание да се кандидатира за президент на международната централа. Двамата обаче бяха приети за отговорни в спор на ползи, погрешно счетоводство и отвод за съдействие на проверяващите.

В последните 4 месеца полицията е запорирала множеството сметки на Платини, а двата му огромни парцела са претърсени за доказателства. Освен за последните две международни се оказа, че има следствие и за това по какъв начин е лобирано за гласове преди избирането на Франция за хазаин на Евро 2016.

Според френското издание " Медиапарт " главното следствие е, че Катар е предложил необикновен бонус на ФИФА от $100 млн., в случай че завоюва домакинство. Като началник на УЕФА Платини беше и вицепрезидент на ФИФА.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР