Миша закуска“ е новата модна тенденция в храненето, заляла като

...
Миша закуска“ е новата модна тенденция в храненето, заляла като
Коментари Харесай

`Миша закуска` - новата вирусна мода, която завладя ТикТок, и за тънката граница между блогъри и масови убийци

„ Миша закуска “ е новата фешън наклонност в храненето, заляла като вирус ТикТок – приложението, което за по-малко от две години събра над милиард консуматори от целия свят, а броят им продължава да пораства скорострелно.

На кулинарния тренд, привличащ от ден на ден почитатели, посвещава цялостен материал сп. The Cut.

Под това не изключително апетитно и малко отблъскващо име се има поради някакъв вид минималистично меню, компилация от несъвмстими състваки. Като образци за такова са дадени хапки изгорял самун с ябълки, канела и орехови ядки, кисела краставичка, увита в комат топено сирене и така нататък С други думи блогърите показват всевъзможни гастрономически творения, само че, както отбелязахме към този момент, в минимални количества и ексцентрични съчетания.



Истината е, че правилото на множеството поднесени в това приложение трендове е това, че колкото по-странно е наличието, толкоз по-добре. То с цялостна мощ важи и за диетите, включително и за т.нар " миша закуска ".

Макар този " феномен " да не е фиктивен от през вчерашния ден, факт е, че ТикТок му дава ново име, освен това напълно инцидентно (измислено от един от блогърите).



А заразният резултат към този момент е налице – в този момент консуматори от целия свят споделят своята собствена " миша закуска ". " Това е закуска, която си вършиме, поглеждайки наличието на хладилника си и осъзнавайки, че сте прекомерно гладни, с цел да отделите време да сготвите нещо по-сложно. Така комбинирате на пръв взор несъвместими съставки ", изяснява един блогър, който добавя, че „ колкото по-нетрадиционна е тя, толкоз по-яко “.

Името на наклонността е подбудено от асоциациите с остатъците от храна, които могат да се изядат " на една хапка ", като прецизен лист на това какво може да включва една " миша закуска ", естествено, няма. Като цяло това са елементарни закуски, които се подготвят от това, което е останало в хладилника.

За тиктокъра с прякор @ken.eurich (1,4 милиона последователи) това е бульон от настърган чипс в оцет. И да, такава " чорба " се яде с лъжица. Мариновани краставици, увити в сирене (един от най-често срещаните съставни елементи на " мишата закуска " ), е друго известно бързо ядене, известно с названието #pickleinablanket. Видеоклиповете с този хаштаг могат да се похвалят с 6,4 милиона гледания в приложението. " Странните закуски стават известни доста бързо, тъй като нормално множеството хора имат съставките за приготвянето им в хладилника си ", споделя блогърката Клеър Снайдър.



Докъде обаче могат да стигнат сходни провокации, провокирайки консуматори от разнообразни възрасти, в това число и деца, да се включват в тях постоянно? Представете си, че някой опита от нечия нелепа и даже рискова композиция от артикули и вследствие на това здравето му и даже неговият живот бъдат застрашени.

Именно сходни странности са причина за съществени терзания от страна на американската и европейските институции. Платформата е и благосъстоятелност на компанията ByteDance, която е пълномощия на Китайската национална република, което в допълнение налива " масло в огъня " на безпокойството. Въпреки че компанията има своите представителства в Европа и Съединени американски щати, това надалеч не значи, че напълно се преценява с политиката за сигурност, заложена от Европейски Съюз. Освен че крие опасности за персоналните данни на потребителите, опасенията идват и от това, че ТикТок е и място, в което всеобщо сметки има деца и младежи. Да напомним също по този начин, че абдикацията на обществото до този миг от ТикТок докара даже и до основаването на видео шампионати за... храброст, които примамливо приканват мнозина младежи да се включват в тях, и то пред очите на целия свят.



Еволюцията на провокациите, с които децата се захващат, с цел да се потвърдят пред своите другари и даже пред непознати, се случва със скоростта на светлината. В рамките на последните 5 години те са се видоизменили дотам, че са в пъти по-брутални, по-опасни и още по-смъртоносни.

Междувременно европейски и американски народни представители (както републиканци, по този начин и демократи) започнаха работа по възбраната на платформата ТикТок в страните си. 15 март е датата, която Европейската комисия разгласи като краен период за своите чиновници да деинсталират приложението ТикТок от служебните си устройства. Идеята е приветствана от държавни представители, които изрично не изключват опасността, че платформата може да събира персонална информация за своите консуматори и да я предлага на други държавни управления.

След рестрикциите против платформата ТикТок наложи на ден ограничаване от 60 минути дневно за всички малолетни консуматори. Въпросът обаче е дали ограниченията против приложението, наложени първо от Съединени американски щати, а по-късно и от Европейски Съюз, са причина за цялостното му закриване.

От китайската компания отхвърлят обвиняванията в каквато и да е неправилна приложимост на информацията на потребителите и твърдо се афишират срещу сходна възбрана, която  оспорва правото на изложение. Ако са прави обаче, какъв е отговорът им на въпроса за какво децата ни не престават да разгласяват всевъзможни рискови видеа, а недоброжелателни възрастни - да вкарват откачени хрумвания, волно или несъзнателно трансформирайки се в всеобщи убийци?!



 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР