Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов трябва да вземат

...
Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов трябва да вземат
Коментари Харесай

Нов вид трудови договори предлага Нова тв на трима разследващи журналисти

Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов би трябвало да вземат решение дали ще одобряват или не смяната изискванията на трудовите им взаимоотношения, които са им препоръчани от новото управление на Нова телевизия.
В петък тримата са били извикани на диалог, на който са им предложили промяна на трудовите взаимоотношения, оповестява КлубZ. Това всъщност значи, че се приключват трудовите им контракти и им оферират да създават продукция, която след това да оферират на малкия екран.

" Разбрахме, че им оферират да са нещо като фрийлансъри. Което по мое пояснение значи, че по време на следствие никой не стои зад тила им. Тоест, в случай че някой те удари, тъй като го снимаш, няма да е блъснал публицист от Нова телевизия, а някой си, който си прави лично следствие. Освен това от самото начало из нюзрума се подмята, че това било метод да се понижат заплатите им, които били непозволено високи - като че ли желаят да ни настроят против тях... ", споделя пред медиата публицист, участвал на оперативка, на която е обявено за предлагането към тримата му сътрудници.

Тълкуванието на управлението на това решение е било, че по този начин им се дава цялостна независимост и самостоятелност. Предложен им бил план на контракт, в който липсвало каквато и да било конкретика, като единственото, което се подчертавало, е че при подготвеност за договаряния предлагането ще бъде конкретизирано.

Миролюба Бенатова е споделила, че са им предложили нов тип трудови взаимоотношения, само че няма да разяснява, до момента в който не реша дали ще ги одобри или не. Подобна е била и реакцията и на Марин Николов. Не е ясно към момента какво мисли за новите контракти Генка Шикерова.

Твърди се, че в Нова тв вървят клюки, че някогашният им сътрудник Васил Иванов се връща в Нова телевизия и ще оглави отдела за следствия.

В началото на седмицата Николай Александров, основният редактор на спортния уебсайт Gong.bg, част от " Нетинфо " и медийното портфолио на Нова телевизия, подаде молба за овакантяване. Колегите му от Дарик радио оповестиха, че си тръгнат дружно с него от уеб страницата, който сътвориха при започване на 2007 година По късно стана ясно, че изпълнителният шеф и миноритарен притежател на " Нетинфо " Христо

е отхвърлен, откакто не е приел оставката на Александров.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР